Klik venligst
ÖDESHÖG 2020-6-29 KL. 10:00

Byalaget bemannar turistbyrån

Av Lotta Hofström

HÄSTHOLMEN. Lördagen den åttonde augusti sker en miljömanifestation i hamnen. Och med anledning av Kräftans dag blir det underhållning, marknad och möjlighet att fiska kräftor från land.

Byalaget bemannar turistbyrån
Camilla Linusson är ordförande i Hästholmens bygdegård som under sommarens helger kommer att bemanna turistbyrån i hamnen. Foto: Lotta Hofström

– Kräftorna kommer att mätas och den som fiskar den största får ett pris. Att fiska från land är mer av en familjeaktivitet - det är inte säkert att man får några att äta och de minsta släpps i, säger Camilla Linusson som är ordförande i Hästholmens bygdegård.

SAMMA DAG sker en miljömanifestation på initiativ av Hästholmens bygdegård och byalag i samarbete med Aktion rädda vättern. En station för att skapa protestplakat kommer att finnas, och sedan kommer deltagarna att åka ut på Vättern i flera båtar och visa upp plakaten.

MEN på grund av coronapandemin kan eventen i hamnen att komma att förändras, betonar Camilla Linusson. Under våren och sommaren har flera av byalagets aktiviteter som teatrar, föreläsningar, kulturveckan och andra händelser ställts in.
– För att klara oss ekonomiskt sökte vi statligt stöd och som enda bygdegård i Östergötland (av de som är med i Bygdegårdarnas riksförbund) har vi fått pengar, säger hon.
Beräknade inkomstbortfallet för bygdegården var 45 000 kronor, och stödet är på 17 600 kronor.

HÄSTHOLMENS bygdegård och byalag kommer under sommarens helger att bemanna turistbyrån i hamnen, som annars bemannas av kommunen."Att fiska från land är mer av en familjeaktivitet - det är inte säkert att man får några att äta och de minsta släpps i", säger Camilla Linusson. Foto: PrivatLördagen den åttonde augusti sker en miljömanifestation i hamnen. Och med anledning av Kräftans dag blir det underhållning, marknad och möjlighet att fiska kräftor från land. Foto: Lotta Hofström


PÅ STARTSIDAN JUST NU