Klik venligst
MOTALA 2022-2-16 KL. 16:09

Ska Staaf Magic förtrollaTalangjuryn ännu en gång

Av Mia Karlsvärd

MOTALA Staaf Magic gick vidare i TV 4:as tävling ”Talang” och nu är det dags igen. Den 25 februari håller vi tummarna återigen för Motalafamiljen som fick hela Talangjuryn att rösta Ja.

Ska Staaf Magic förtrollaTalangjuryn ännu en gång
Staaf Magic från Motala deltar ännu en gång i TV 4:a programmet "Talang" Från vänster Tove 18 år, Albin 20 år, Daniel 43 och Gittan 42 år. Foto: Mia Karlsvärd.

– Jag är jätteimponerad, och ni chockerade mig gång på gång. Jag älskar familjer som gör något tillsammans, så klart får ni ett ja från mig, sa influencern och entreprenör Bianca Ingrosso, efter Staaf Magics framträdande i programmet "Talang".

På frågan ”berätta vilka är ni” från komikern David Batra, en av fyra i juryn svarar Tove Staaf:

– Vi är en grupp magiker som också är en familj.

Staaf Magic består av Tove 18 år, Albin 20 år, Gittan 42 år och Daniel 43. Magin i familjen Staaf började med en talangjakt i Nykyrka skola.

– Jag ville göra något annorlunda och pappa sa: jag vet hur ni ska vinna, berättar Tove Staaf.

Tove och hennes bror Albin uppträdde sedan tillsammans på ytterligare talangjakter i skolan. När frågan kom om de ville uppträda i samband med ett bröllop hoppade pappa med på scenen och mamma tog ansvaret för musiken och tekniken.

– Även om vårt framträdande var lyckat på bröllopet skulle vi idag inte kalla det för en show, säger Daniel Staaf.

De ville mer och utveckla sin show.

I samband med ett möte för magiker i Norrköping träffade de Tim Star, en erfaren magiker som turnerat i USA och utvecklar och säljer trolleritrix. Nu är han Staaf Magics mentor och regissör.

– Han vägleder oss hur vi ska röra oss på scenen och påpekar detaljer som vi kan förbättra för att höja showens nivå. Han har till och med fått mig att öva dans, berättar Albin Staaf.

Vi träffas i Staaf Magics egen lokal som numer är en teater.

– Tidigare var vi i en källarlokal. Med fler och fler illusioner behövde vi en större lokal för att öva, berättar Tove Staaf.

Tanken var att de enbart skulle använda lokalen som övningsscen.

– Fler och fler frågade om de kunde få komma hit och se vår show, säger Gittan Staaf.

De inredde därefter lokalen och gjorde den mer publik med svarta väggar, röda stolar, guldiga kandelabrar och stora kristallkronor i taket.

–Magiteatern var klar 2018 och från första förställningen gick det i fullt ös ända fram till Corona, berättar Albin Staaf.

Nu ser de alla fram emot att öppna upp igen för föreställningar, att turnera och så klart den 25 februari. Då kan vi återigen se Staaf Magic i TV 4: a programmet ”Talang”.

Albin Staaf och övriga i Staaf Magic repeterar för fullt. Foto: Mia Karlsvärd.


PÅ STARTSIDAN JUST NU