MOTALA 2022-2-24 KL. 10:36

IFK vidare till kvartsfinal efter fler gjorda bortamål

Av Anton Rimstedt

MOTALA. Efter ett drama på K Bygg arena på onsdagskvällen kunde IFK Motala till slut säkra kvartsfinalplatsen. Men det krävdes hårt hemmaslit för att hålla den nödvändiga nollan.

Efter segern mot Vänersborg fick IFK fira med supportrarna. Foto: Anton Rimstedt.

Förutsättningarna inför matchen i Motala var klara. Efter Vänersborgs seger med 4-2 på hemmaplan i första matchen av två krävdes minst en tvåmålsseger av Motala under onsdagen. Vinsten med just 2-0 innebar avancemang för Motala, tack vare regeln om fler gjorda mål på bortaplan vid samma antal mål totalt över de båda matcherna.

– Första halvlek är ett skolboksexempel, då spelar vi riktigt bra bandy och gör rättvist 2-0, vi kunde kanske ha gjort något mer mål till och med, säger Motalas tränare Mattias Sjöholm i omklädningsrummet efter matchen.

Nyckeln för IFK blev alltså att, efter att ha gått upp i 2-0-ledning efter 25 minuter, hålla den där nollan som skulle innebära spel mot topplaget Villa Lidköping i kvartsfinal. En reducering från Vänersborg skulle innebära slutet på säsongen för Motala.

– Andra halvlek blir lite bökigare. Isen blir lite hoppig och det blir lite svårare med bollen. Då fick vi inte riktigt till det. I slutet spelar vi dock lite smartare, de har kanske någon chans, men det är inte mycket. Men det är ju bara ett mål, så det är ju på håret.

– Men 2-0 tycker jag ändå är lite smickrande siffror för dem. Att det inte blir mer.

Och de 614 personerna på plats på K Bygg arena fick sig sin dramatik. De sista 30 minuterna bjöd på chanser åt båda håll och det var med nöd och näppe som IFK lyckades hålla undan.

Efteråt fick spelarna fira med de segerrusiga supportrarna, flera gånger ropades laget ut på isen igen och på sedvanligt vis kastade sig då hela truppen på mage framför den lilla, men röststarka, klacken i mitten av huvudläktaren.

Redan på fredag sätter kvartsfinalen mot Villa Lidköping igång med match i Lidköping, på söndag väntar sedan första matchen i Motala i kvartsfinalserien.

Anton Rimstedt

Aleksi Seppänen var framstående i matchen mot Vänersborg. Foto: Anton Rimstedt.

IFK Motala försökte flera gånger med olika hörnvarianter i andra halvlek utan framgång, men det gick ju vägen ändå. Foto: Anton Rimstedt.