Klik venligst
MOTALA 2020-6-22 KL. 05:00

Bodström har skrivit deckare om Motala

Av Carolina Fransson

MOTALA. Thomas Bodström har skrivit en deckare som utspelar sig i Motala tillsammans med journalisten Lana Brunell. Nu i juni släpps Ditt hjärta är mitt och författarna lanserar böckerna cyklandes.

Bodström har skrivit deckare om Motala
Boken utspelar sig under Vätternrundan. Författarna hoppade upp på sina cyklar och levererade böcker till läsare som förbeställt. Foto: Karin Lundin

– Boken är en klassisk pusseldeckare, med en hel del falska ledtrådar, där vi hoppas och tror att man inte ska lista ut vem som är mördaren förrän i sista kapitlet. Vi har inspirerats av Agatha Christie, som vi båda gillar. Boken utspelar sig under tre dagar i Motala då Vätternrundan pågår, säger Thomas när vi når honom på telefon.

IDÈN till att lägga handlingen i Motala och under Cykelveckan var självklar, säger han.
– Lana har sommarställe i Motala och jag själv har cyklat Vätternrundan, så det var en miljö som var välkänd för oss båda två.

Nu var det ett tag sen han cyklade rundan- närmare bestämt 2000. I år var det tänkt att han skulle cykla igen, men på grund av den pågående coronapandemin har de anmälda cyklisterna fått möjlighet att göra sin egen runda i stället - där samma sträcka i stället cyklas på valfri plats under datumen för Cykelveckan.
Thomas och Lana har valt att lägga en del av sträckorna i sina egna rundor genom att cykla runt och dela ut böcker till dem som förbeställt Ditt hjärta är mitt. Under helgen som gick cyklade de runt till några av köparna i Linköping.
– Det har varit ett ganska stort intresse för boken, så vi kan inte cykla runt till alla - men några. Vi räknar med att cykla runt till köpare i Motala senare i sommar eller höst, säger han.

UTÖVER deltagandet i det stora cykelloppet har Thomas varit i Motala fler gånger.
– Jag har spelat fotboll där också, och varit där som politiker under ett första majtal. Sen har jag naturligtvis varit där mycket nu som författare, och bland annat besökt polisstationen några gånger, säger han.

Blir det fler böcker om Motala?
– Det är tanken. Vi har fått lite blodad tand. Men vi ser hur det går för den här boken först, säger han.


Journalisten Lana Brunell har skrivit en deckare ihop med Thomas Bodström. Foto: Karin Lundin


PÅ STARTSIDAN JUST NU