Klik venligst
MOTALA 2021-11-25 KL. 02:01

Bandyfest i Motala förvandlades till mardröm i Västerås – sällsynt tvära kast för IFK

Av Anton Rimstedt

MOTALA. Det var kanske ändå lite för bra för att vara sant. IFK Motalas fantastiska säsongsinledning med sex raka segrar och i topp i bandyns elitserietabell. För i fredags kom bakslaget. Rejält.

Bandyfest i Motala förvandlades till mardröm i Västerås – sällsynt tvära kast för IFK
Ett par sista ord innan hörnan ska slås. Foto: Anton Rimstedt.

IFK Motalas säsongsinledning är på alla sätt intressant. Kanske inte minst idrottspsykologiskt, efter den gångna veckan.

Tisdagen förra veckan var det bandyfest på K Bygg arena i Motala. Säsongen hade inletts med fem vinster i rad och mot Frillesås skulle seger nummer sex komma. 762 personer hade hittat till isstadion i Motala och IFK:s lilla, men röststarka, klack höll låda i princip hela matchen. Och visste var det inga problem för Motala att städa av utomhuskollegan Frillesås, vinst 6-2, stämningen på topp bland bandyfolket i Motala och spelarna kunde fira med den lilla klacken efter slutsignal.
– Det är som en tolfte spelare att ha när man kommer ut och hör det här gänget heja fram oss. Verkligen bra tryck idag tycker jag, sa forwarden Axel Hansson till Östgötatidningen ståendes ute på isen efter matchen mot Frillesås.

Åtvidabergssonen Axel Hansson gjorde mycket bra när han kom in.
– Det är kul att vara med i den här gemenskapen. Vi är ett skönt gäng, vi gillar att vinna och vi ger allt på träningarna. Det lönar sig.

Många var de Motalabor på K Bygg arena som stod och myste i höstmörkret under en andra halvlek som IFK kontrollerade väl.
– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är förvånad efter sex raka nu, sa Axel Hansson.
Sex raka segrar att inleda säsongen med, det hade definitivt ingen räknat med. Skrällgänget Motala hade tillfälligt erövrat bandysverige, och kanske var det hybris, kanske var det soppatorsk, men när laget åkte till Västerås i fredags kväll så tog det stopp. Rejält. Tvärare kast får man nog leta efter.

Segerraden byttes mot 11-0 i baken mot Västerås efter vad som skulle kunna beskrivas som en kollektiv kollaps i andra halvlek. Kom verkligheten ikapp Motala denna fredagskväll eller var det bara en tillfällig svacka efter en säsongsinledning som fortfarande måste beskrivas som succé? Framtiden får utvisa.


Anton RimstedtDenna tappra skara höll igång under hela matchen mot Frillesås och var mycket nöjda efteråt. Andra tongångar var det säkerligen efter fredagens storförlust mot Västerås. Foto: Anton Rimstedt.IFK tackar den lilla klacken mitt på läktaren på K Bygg arena efter tisdagens seger. Foto: Anton Rimstedt.


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Bladvändarkänslan i Östgötasviten – Gertrud Hellbrand om sitt författarskap
ÖSTERGÖTLAND 2022-1-21 KL. 17:26

Bladvändarkänslan i Östgötasviten – Gertrud Hellbrand om sitt författarskap

"En utmaning att låta karaktärerna utvecklas över tid".

Mantorpsbon dömer OS under speciella förhållanden
MJÖLBY 2022-1-21 KL. 13:31

Mantorpsbon dömer OS under speciella förhållanden

"Testas varje dag".

Motalafamilj deltar i
MOTALA 2022-1-19 KL. 15:10

Motalafamilj deltar i "Talang"

På fredag deltar familjen "Staaf Magic" i tävlingen "Talang" på TV 4.

MJÖLBY 2022-1-19 KL. 11:50

"Att sköta en golfklubb är som att sköta ett företag"

–Det har varit en lång och spännande resa, säger Per Borthen, som vid årsskiftet slutade som ordförande för Mjölby golfklubb.

Varg utanför Skänninge?
MJÖLBY 2022-1-19 KL. 09:08

Varg utanför Skänninge? "Man kan i princip förvänta sig att varg går igenom länet då och då"

Och hur ska media förhålla sig till den här typen av "vargpaparazzi-journalistik" egentligen?

Fler nyheter