Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2023-10-11 KL. 10:13

Nu släpps tredje delen i lovordade Västerviksserien

Av Josefin Petersson

Nu släpps tredje delen i lovordade Västerviksserien
Foto: Pressbild

Efter att ha gått en skrivarkurs växte Cecilia Anderssons dröm om att bli författare och idag satsar hon helhjärtat på sitt skrivande. Nu är hon aktuell med tredje delen i den uppskattade Västerviksserien, Vid avgrundens rand. Relationer och ekobrott står på nytt i fokus där till synes enkla val får stora konsekvenser.

– Det har varit överväldigande att så många har hört av sig med önskemål om en fortsättning på Västerviksserien. Nu är boken här och denna gången är upplägget ändrat lite, med att Anna inte är i fokus hela tiden, utan också Stefan. Men berättelsen utspelar sig fortfarande i mitt kära Småland, säger Cecilia Andersson.

Vid det gamla Lucernaområdet i Västervik driver den hårt arbetande mekanikern Stefan Karlsson en liten bilverkstad. Varje dag är en utmaning att få livet att gå ihop för honom, både som småföretagare och småbarnsförälder, men efter ett oväntat besök av en av Västerviks mest framgångsrika företagsledare börjar framtiden se ljusare ut. Dock inser han ganska snart att allt inte är som det verkar.

På andra sidan stan brottas redovisningskonsulten Anna med ett nytt uppdrag som hon snabbt blir alltför personligt involverad i, på mer än ett sätt. Den här gången verkar inte heller grannen Gunnar kunna komma till undsättning – han är upptagen med att konfrontera sitt eget förflutna.

"Han hade svikit dem alla, de som trott på honom och ställt upp för honom genom åren. Deras förtroende hade han kört i botten. Ingen skulle vilja ha med honom att göra efter det här. Ingen förutom de som styrde honom. De som lekte med honom likt en vante som kastades från den ena till den andra. Han var en lakej, en slav som skulle få jaga efter sig själv hela livet. Aldrig skulle han få en lugn stund, han skulle vara påpassad hela tiden, ständigt på sin vakt."
– ur boken.

Cecilia Andersson har med de tidigare delarna i Västervikserien, I vikens mörker och Ur skogens djup, fått ta emot fina recensioner och lovord från läsare över hela landet. Efter att ha jobbat som redovisningskonsult startade hon för några år sen konsultbyrån Sandebo med fokus på det skrivna ordet. Genom arbetet som storyteller och copywriter på Sandebo har hon arbetat med att hjälpa företag att skriva sin historia och utveckla den varumärkesbyggande kommunikationen.

Boken släpps den 1 november.

PÅ STARTSIDAN JUST NU