Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2021-10-6 KL. 09:00

Dokumentärserie om svenska skidlandslaget

Av Thomas Edgren

En fem timmar lång dokumentärserie; ”Bäst när det gäller” följer det svenska längdskidlandslaget under säsongen 2020-2021. Vi får en exklusiv insyn i verksamheten och kommer närmare både åkarna och tränarna än någonsin

Dokumentärserie om svenska skidlandslaget
En ny serie om det svenska skidlandslagets framgångar och motgångar under 2020-2021 kommer nu på SVT. Foto: SVT

. Vi får också möta de personer som bakom kulisserna ser till att ett av våra mest älskade och omskrivna landslag fungerar som ett väloljat maskineri.

Osynligt virus största hotet
Under ett allt annat än ett normalt år är det största hotet inte ärkerivalen Norge utan ett osynligt virus. Ett virus med makt att krossa alla drömmar och tillintetgöra allt hårt arbete åkarna lagt ner i sin jakt på guld och ära i skidspåren. Med den fonden återsamlas skidlandslaget efter sommaren för att påbörja sin kapplöpning mot VM i Oberstdorf.
Under fem avsnitt får vi närgånget följa det arbete som åkare, ledare, vallare och all annan personal lägger ner under en säsong som var allt annat än vanlig.

Kapplöpningen mot VM
I serien får vi bland annat se svenska skidlandslaget återsamlas efter sommaren och redan från dag ett börjar kapplöpningen mot VM i Oberstdorf. Vidare träffar vi de uttagna åkarna när de beger sig till världscuppremiären i Ruka, Finland - där triumfen förbyts i grusade förhoppningar.

Italiensk dörrkarm
I et annat avsnitt skapar en italiensk dörrkarm oreda i landslaget - men molen skingras av en oväntad svensk succé. Och på VM:s första dag kastas det svenska landslaget mellan glädjerus och förtvivlan.
Premiär för nya serien blir 10 oktober på SVT Play och 11 oktober
Källa: SVT


SENASTE E-TIDNING


Fler E-tidningar

SENASTE I EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

MEST LÄSTA EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

PÅ STARTSIDAN JUST NU