Klik venligst
VADSTENA 2022-10-11 KL. 09:03

Tidlös butik för återbruk blir större

Av Mia Karlsvärd

VADSTENA Carol Lyngmo Ragnar, som i ett halvår drivit butiken Tidlöst Interiör och kuriosa, har världens roligaste jobb, om hon själv får tycka. Nu expanderar hon och tar över grannbutiken. Hon skapar därmed en jätteoas för den som vill inreda hemma.

Tidlös butik för återbruk blir större
Carol Lyngmo Ragnar, som i ett halvår drivit butiken Tidlöst Interiör och kuriosa, säger att hon har världens roligaste jobb. Foto: Mia Karlsvärd

–Åh vad modig jag är som gör det här, säger Carol att hon tänkte när hon tog steget till egenföretagare.
Efter 30 år som anställd vågade hon ta klivet rätt ut och starta eget utifrån det stora intresse hon haft i hela sitt liv för antikt och gamla prylar.

–Intresset föddes när jag fick ärva saker efter farmor och morfar. Jag tror att det är berättelserna bakom prylarna som fascinerar mig. De spännande historierna som farmor och morfar berättade om grejerna de hade köpt utomlands. Grejerna från Grekland, kaftanen från Marocko, och de italienska ormskinnsskorna som morfar köpte till min mamma, berättar Carol Lyngmo Ragnar.

Hennes butik flödar av ljus.
Inte så konstigt eftersom lokalen där Carol Lyngmo Ragnar har sin butik tidigare var ett växthus. Butiken är full av gamla ting, möbler och tyger. En skattkammare för den som gillar gamla grejer till inredning.
–Jag har god hjälp av min familj och mina släktingar att hämta och bära. Svärmor hjälper till med att tvätta och stryka och min mamma har öga för antikt. Min familj tycker att det är görspännande att hjälpa till att packa upp lådorna.

Hon berättar att hon hittar en del av det hon säljer i butiken via auktioner och från dödsbon, men också på andra sätt.
–Ett par hörde av sig och berättade att de hade saker som de vill skänka till butiken, så att de grejerna skulle kunna få leva vidare hos andra. En så fin tanke, säger Carol.

I sommar har försäljningen gått så bra att Carol bestämt sig för att utöka. När lokalen där Slottskistan är inhyst blev ledig bestämde hon sig för att ta över den.
–Alla människor häromkring är så snälla, det är helt fantastiskt. De lämnar in allt möjligt, kläder, kristallkrona och möbler.

Butiken är utformad som små öar, noggrant stylade av Carol som har lång erfarenhet inom styling och som dekoratör.
–Utifrån en pryl kan jag se helheten och hur den ska passa in i en miljö. En del grejer är så svårt att släppa och sälja, men jag kan ju inte behålla allt själv, säger Carol och skrattar.

MIA KARLSVÄRDPÅ STARTSIDAN JUST NU