Klik venligst
VADSTENA 2023-2-21 KL. 16:44

Sportlovet är här

Av Mia Karlsvärd

VÄSTRA ÖSTERGÖTLAND Simma, åka skridskor eller chilla med en bok på biblioteket. På sportlovet erbjuds det i vårt område diverse aktiviteter. Här ett axplock av det man kan hitta på vecka åtta i våra kommuner.

Sportlovet är här
Från Vadstena kan man åka gratis med buss till Ombergsliden under sportlovet. Foto: Mia Karlsvärd

I Motala håller fritidsbanken extraöppet under sportlovet. Fritidsbanken är som ett bibliotek fast i stället för böcker lånar man utrustning för sport och fritid. Fritidsbank finns i fler kommuner i Västra Östergötland. Alla bibliotek i alla kommunerna har en massa böcker för gratis utlåning om man vill ägna lovet till att läsa. På Motala bibliotek kan du också röra på dig genom att gå deras digitala tipspromenad.

I Vadstena är det schack och pingisturnering på Fritidscentrum, FC. Vadstenaungdomar som gillar att åka skidor kan med gratis buss ett antal dagar under sportlovet ta sig till Ombergsliden för en dag med snö.

I Mjölby ordnas det aktiviteter på fritidsgårdarna i Mantorp, Skänninge och Mjölby. Gillar man hela badet stormar erbjuds det i simhallen i Mjölby med Pirat-tema. Simma går också bra i de simhallar som har öppet i övriga kommuner.

I Ödeshög kan man mysa med en film, gå Bamses tipspromenad eller pyssla på biblioteket och så klart även här läsa eller låna en bok. På naturum Tåkern finns flera sportlovsaktiviteter både inomhus och utomhus.

I Boxholm är ordnas det med flerspråkig sagostund med fika på biblioteket och myskväll för familjer med barn med poesibingo, charader och fika.

Om du gillar att åka skridskor finns den möjligheten i ishallarna och på uteis på flera ställen om vädret tillåter.

MIA KARLSVÄRD


PÅ STARTSIDAN JUST NU