Klik venligst
VADSTENA 2023-3-29 KL. 06:00

Rickard och ”Antikrundan” kommer till Motala

Av Mia Karlsvärd

MOTALA/VADSTENA I augusti kommer ”Antikrundan” till Motala. Vadstenabon Rickard Thunér är återigen en av experterna. Till nästa jul slår han upp dörrarna till en ny antikbutik i Vadstena.

Rickard och ”Antikrundan” kommer till Motala
Vadstenabon Rickard Thunér är återigen en av experterna i "Antikrundan" som i augusti gästar Motala. Foto: Mia Karlsvärd

– Lokverkstan är en fantastisk lokal. För ”Antikrundan” passar den perfekt och kul att få visa upp den här fina delen av Motala. Här kommer kön ringla lång, säger antikexperten Rickard Thunér från Vadstena och pekar ut mot gångstråket intill kanalen.

Rickard berättar att han tillsammans med några från SVT:s tv-team var och tittade på Lokverkstan redan i vintras och att den spontana reaktionen för lokalen var - wow.

Han är inne på sitt 16:e år som expert i tv-programmet ”Antikrundan”. Programmet som är en av SVT:s stora succéer firar i år 35 år. Många av de folkkära experterna, som Knut Knutson, Bo Knutsson och Anette Granlund, har varit med sedan starten 1989. Även flera av de mer nytillkomna experterna kommer att delta i årets inspelningar. Tillsammans med Rickard Thunér, återser tv-tittarna Carolina Tüür och Joakim Bengtsson.

– När jag började som expert i ”Antikrundan” kom framför allt ortsbor för att visa upp sina föremål, men nu kommer folk tillresta längre bort från inspelningsorten, berättar Rickard.

Har du några tips för de som vill vara med i programmet?

– Ja, även du som har större föremål kan skicka in bilder till Antikrundan@svt.se redan nu. Många kommer hit med små bärbara grejer, men kul om man hör av sig om man har större föremål, säger Rickard som i augusti gör hembesök hos de som kanske har ett antikt guldkorn i form av en möbel, ljuskrona, eller ett stort konthanverk att kanske visa upp i tv-programmet.

Programmet som firar 35 år överraskar fortfarande experterna menar Rickard.
– Saker som vi inte alls trodde fanns eller att det ens skulle kunna dyka upp till programmet får vi fortfarande se då och då. Vi blir fortfarande överraskade, säger han.

Förutom ”Antikrundan” är Rickard programledare i ytterligare ett tv-program på tema antikt – ”Det sitter i väggarna” och han avslöjar för Östgötatidningen att han står i begrepp att öppna en antikbutik i sin hemstad Vadstena.
– Lagom till Lucia är tanken att butiken ska öppna. På Storgatan, där Josefssons klädbutik tidigare fanns. Förutom butik kommer det bli olika former av event och föreläsningar där är planen, berättar Rickard Thunér.

MIA KARLSVÄRD


PÅ STARTSIDAN JUST NU