Klik venligst
VADSTENA 2022-5-17 KL. 15:50

En mässa i glädjens tecken

Av Sara Anderberg

VADSTENA Företagsmässan i Vadstena präglades av glädjen över att återigen kunna träffas, att råka bekanta och träffa nya människor.

En mässa i glädjens tecken
Anders Hedeborg (s), förste vice ordförande kommunstyrelsen i Vadstena kommun passar på att ta en bild när kultur- och demokratiminister Jeanette Gustafsdotter (s) besöker Vadstenamässan. Foto: Mia Karlsvärd

Det kom många besökare för att ta del av vad alla utställare hade att erbjuda men också för att bara mingla tillsammans med många andra människor.
Överallt såg man glada miner och ljudnivån blev hög när alla skulle tala samtidigt med varandra. Det var tydligt att pandemin har orsakat ett uppdämt behov av att återigen kunna umgås på ett normalt sätt.

I år var det uppenbart att det var valår. Partimontrar och politiker syntes och hördes överallt. Mest hördes och syntes förmodligen kulturministern Jeanette Gustafsdotter (s), som gjorde ett nedslag i Vadstena.
-Det är viktigt att komma till Vadstena som ät kulturens vagga, konstaterade hon när hon anlände.

Allra mest trivdes
förmodligen företagarna under mässan; de som var huvudpersoner och som hade längtat i flera år efter att få träffas men också efter att få visa upp sig för presumtiva kunder.
–Jätteroligt!
–Så skönt att var igång igen!
Det var bara några glada utrop i mängden.

Under de två dagar som mässan pågick på Vadstena slott trängdes företagare med skolelever, med barn, med vuxna från närområdet och längre ifrån, med glada ansvariga för mässan.

SARA ANDERBERG
Adnan Cheikhis, Lucien Andersson, Noah Lindell och Noa Linder från klass 8 på Peterus Magniskolan kom på besök till Vadstenamässan. Foto: MIA KARLSVÄRDJeanette Gustafsdotter, kultur- och demokratiminister. Foto: Mia Karlsvärd


PÅ STARTSIDAN JUST NU