Klik venligst
ÖSTGÖTATIDNINGEN BUSINESS 2020-3-23 KL. 10:56

Så ska kommunen hjälpa krisande näringsliv

Av Lotta Hofström

MJÖLBY. Kommunen presenterar ett stödpaket till näringslivet, då många företag i Mjölby har drabbats av spridningen av coronaviruset. Åtgärderna ska hjälpa företagen att överleva krisen. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Så ska kommunen hjälpa krisande näringsliv
Kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby (S) och Torbjörn Sjögren som är kommunens näringslivschef. Foto: Mjölby kommun

"Företagare berättar om minskade intäkter och oro för framtiden. För att underlätta för företagen och säkra jobben presenterar Mjölby kommun nu ett stödpaket", skriver kommunen i pressmeddelandet som kom på måndagen.

Stödpaketet har syftet att mildra effekterna och säkra jobb och skatteintäkter, .
– Vi är stolta över våra företagare och kommunens goda företagsklimat. Genom de här åtgärderna vill vi bidra till att underlätta för företagen i en svår situation och säkra jobben, säger kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby (S) i pressmeddelandet.

KOMMUNENS näringslivskontor har tagit kontakt med lokala företagare för att samtala om hur företagare påverkas av coronakrisen.

– Vi kan konstatera att många branscher och företag påverkas starkt av krisen. Nu hoppas vi att stödåtgärderna ska ge företagen andrum, säger Torbjörn Sjögren, kommunens näringslivschef, i pressmeddelandet.KOMMUNLEDNINGEN har tagit initiativ till att den kommunala organisationen ska genomföra följande åtgärder:

• Uppskov med kommunala tillsynsavgifter
• Uppskov med kommunala tillståndsavgifter
• Förenkling av tillstånd för uteserveringar
• Beslut om sanktionsavgifter skjuts upp när så är möjligt
• Skjuta på tillsynsbesök som inte är kritiska
• Se över möjligheten korta betaltiden till kommunens leverantörer
• Möjlighet få uppskov med betalningar för VA och avfall
• Ta upp en dialog om pågående tillstånds- och tillsynsärenden,
där vi är lyhörda för önskemål från företagarna

PÅ STARTSIDAN JUST NU