Klik venligst
ÖSTGÖTATIDNINGEN BUSINESS 2020-3-4 KL. 07:00

Hon vet allt om Mjölby Forum

Av Lotta Hofström

MJÖLBY. Den 8 och 9 maj går nya företagsmässan Mjölby Forum av stapeln i Pro train arena. Under fredagen riktar mässan in sig på business to business, och under lördagen mot mjölbyborna.

Hon vet allt om Mjölby Forum
"På mässan kan man uppleva Mjölbys starka näringsliv i ett litet format på samma plats", säger projektledaren Margareta Hagman. Foto: Place Promotion

Målet är att visa upp företag från hela kommunen och främja lokal samverkan, stärka försäljningen och affärerna och skapa en plats för rekrytering och inspiration.

Företagsmässan rymmer 70 utställare och redan har 50 företag från en bredd av branscher anmält sig.
– Det är fri entré båda dagarna och på lördagen, då många är lediga, har vi barnaktiviteter. Det blir en happening för hela familjen!, säger Margareta Hagman.

HON kommer från platsutvecklingsbyrån Place Promotion och är projektledare över företagsmässan som initierades av kommunen och företagarföreningen Växtkraft i Mjölby kommun. Arrangörerna har därutöver knutit till sig flera lokala samarbetspartners som tillsammans möjliggör mässan.

Sjögestad motell slår upp en restaurang för lunch och fika och på fredagskvällen arrangeras där en after work för utställarna.
– Ett tillfälle att mingla och avsluta samtalen som man började på dagen, säger Hagman.

EN utmaning för arrangörerna har varit att skapa ett evenemang som företagarna vill ha och får ut något av, vilket man upplever att man lyckats med genom programmet som innehåller olika gäster, priser och mötesytor, och nu är stora utmaningen att locka mjölbyborna till eventet.
– För oss är det viktigt att lyckas locka besökare så att företagen får resultat av sitt deltagande - oavsett om det är att sälja till konsument eller skapa nya kontakter. Vi lever i en digital värld men mötet mellan människor är fortfarande högintressant för oss alla! Företag behöver träffa varandra, kommunen och mjölbyborna och på så vis skapa förutsättningar för goda affärer, säger Margareta Hagman.

En annan utmaning är datumet för mässan, då den krockar med andra lokala aktiviteter.
– Därför gör vi allt vi kan för att samarbeta och synka med krockande arrangemang så att vi inte konkurrerar, säger hon.

MARGARETA HAGMAN hoppas att mjölbyborna tar chansen att möta företagarna.
– Jag hoppas att man på plats kommer att imponeras av vilken stark företagarkommun som Mjölby är! Och så många arbetsgivare som finns här. Det är så häftigt när man kan få företagen att flytta ur sina lokaler och visa upp sig - många förtjänar en större publik lokalt - och det är också ett sätt att inspirera andra att våga testa sina idéer, säger hon.

Under 2020 fyller Mjölby stad 100 år.
– Vi kan se mässan som näringslivets present till Mjölby och att det blir lite extra under jubileumsåret. Det ska bli kul att klä om ishallen och testa detta. Vi är laddade och det ska bli jättekul!

Under mässan kommer Företagarna att dela ut pris till Årets företagare och Årets unga företagare i Mjölby kommun. Vinnarna går sedan vidare till den regionala tävlingen. Vinnaren i Östergötland har chansen att bli Årets företagare i Sverige.


PÅ STARTSIDAN JUST NU