Klik venligst
MOTALA 2022-11-15 KL. 09:14

Motalagalan blir en fest att minnas

Av Sara Anderberg

MOTALA Motalagalans tioårsjubileum blev en jättefest med 1 200 gäster, massor med pristagare och en både proffsig och rolig konferencier.
Det kom mer än tusen personer till Lokverkstaden i Motala för att delta i Motalagalan som i år fyller tio år.

Motalagalan blir en fest att minnas
Sicken fest det blev när Motalgalan firade tio år. Foto: Sara Anderberg

Det var stämning på topp och de som kom för att delta i festen hade klätt upp sig snofsigt värre. Galan handlade i grunden om att utse vinnarna i tio kategorier, vinnare som på något sätt utmärkt sig som företagare eller som människor.

Det var för tio år sedan som en grupp människor bestämde sig för att satsa på en gala. En av dessa var Stefan Pettersson. Han har sedan dess flyttat till Halland men tvekade inte på att åka tillbaka för att vara med på tioårsjubileet.
–49 år i Motala har ändå satt sina spår, säger han och skrattar. Det är kul att vara tillbaka och jätteroligt att få en inbjudan för att uppleva det här igen.
Han fick vara med och se hur pristagare, efter pristagare klev upp på scenen. Det var många som hade sina favoriter, vilket märktes på nivån på jublet och varifrån lokalen det kom, när nomineringarna lästes upp.

En av vinnarna var Taras Kuzmenko som ursprungligen kommer från Ukraina. Han nominerades för sitt engagemang när kriget i Ukraina bröt ut, när han direkt började samla in kläder och annat viktigt för de drabbade människorna.
Taras utnämning som Årets Motalaförebild gör honom till en Motalabo att räkna med och en som klättrar upp på förebildsstegen.

Vill du läsa mer om Taras
arbete för att hjälpa drabbade i Ukraina när kriget utbröt kan du ladda ner Östgötatidningens app. Östgötatidningen var först med att berätta om Taras insats och du kan läsa om det om du i appen klickar på arkiv och letar reda på det nummer som utkom vecka 9, 2022.
–Jag känner mig glad, sade Taras Kuzmenko själv.

Konferencier för kvällen var ståuppkomikern Marika Carlsson. Hon höll ihop tillställningen på ett mycket proffsigt sätt och bjöd dessutom på humor under hela kvällen.
Bland dem hon presenterade var artisten Andreas Johnson som nästan fick taket att lyfta när han och bandet spelade den gamla klassikern ”Glorious” från 1999.
Det blev en kväll för Motala, av Motalabor. Stoltheten över kommunen och vad människorna där kan åstadkomma var inte att ta miste på.

SARA ANDERBERG

Taras Kuzmenko kände sig glad efter att ha blivit utsedd till Årets Motalaförebild. Foto: Sara AnderbergChristina Gyberg var en av dem som startade galan. Foto: Sara Anderberg


PÅ STARTSIDAN JUST NU