Klik venligst
MOTALA 2021-11-13 KL. 22:56

Här är vinnarna av Årets ledare, Handelspriset och Årets Motalaförebild

Av Carolina Fransson, Anton Rimstedt

MOTALA. Nu har den andra omgången priser delats ut på Motalagalan. Här är vinnarna i dessa kategorier, varför de nominerades och deras kommentarer.

Här är vinnarna av Årets ledare, Handelspriset och Årets Motalaförebild
Årets Handelspris gick till familjen Topal. Foto: Anton Rimstedt.

Priset för Årets ledare gick till Henrik Håkansson, vd för Arla Plast. Henrik Håkansson avgick som vd för Arla Plast i november i år och passade på att tacka för priset och för alla som varit med och bidragit till att han nu fått ta emot det.
– Det känns fantastiskt. Jag känner mig hedrad och stolt. Att stärka och utveckla teamet - det är det som gäller, sa han.

Så här lyder motiveringen till Henrik Håkansson:

"Att se till att få rätt person med rätt kompetens på rätt plats och ha en tydlig struktur när det gäller mål, affärsplan och ansvar ger goda förutsättningar för ett bolag i tillväxt. Företaget lyckades ställa om sin tillverkning under pandemin för att leverera produkter för nyuppkomna behov och gjorde därför sitt bästa år hittills under 2020. Henrik är en närvarande chef och har sett till att nyanställa för att medarbetarna både ska klara att genomföra sina projekt och ha en fungerande vardag".

Årets Handelspris gick till familjen Topal. Motiveringen till deras nominering löd:

"En familj som under många år har satsat på Motala centrum med hela sitt hjärta. Med en aldrig sinande uthållighet har de under åren startat och arbetat upp fyra verksamheter inom handel med olika inriktning. Anpassning till pandemin har resulterat i en lyckosam webbshop. Familjen tillgodoser vårt liv från vardag till fest och har precis gjort en omstart i ny lokal med restaurangen som passar alla åldrar. En familj som vågar, vill och kämpar!"

De var mycket ödmjuka i sitt tacktal och sa att det här priset borde ha gått till alla deras branschkollegor då det är så många som kämpat under dessa två år med pandemi. De riktade också ett särskilt tack till sina föräldrar.

Årets motalaförebild blev miljökämpen Mattias Richardsson. Med ett stort engagemang för natur och miljö dyker Mattias Richardsson längs Vätternpromenaden och samlar upp skrot, flaskor, cyklar och annat som ligger på botten av Motalaviken. Till hjälp har han sin supbräda och när han tagit upp skräpet sorterar han det och lämnar det till återvinning. Under sommaren har Mattias uppmärksammats av många förbipasserande för sin ideella och tidskrävande insats för miljön i Vättern. Hans miljöinitiativ har inspirerat andra att följa efter och ta hand om skräp i naturen.

Kvällens konferencerier Stefan Odelberg frågade honom hur mycket skräp han hittills lyckats samla i hop på sin SUP-bräda.
– Mer än ett ton, svarade han.
Och på frågan om vad det vanligaste skräpet var sa han:
– Tomglasflaskor - spritflaskor och ölflaskor från 1800-talet och framåt.

Carolina Fransson
Anton Rimstedt


Henrik Håkansson, avgående vd för Arla Plast, fick pris som årets ledare. Foto: Anton Rimstedt.Årets motalaförebild blev miljökämpen Mattias Richardsson. Foto: Anton Rimstedt.


PÅ STARTSIDAN JUST NU