Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
MJÖLBY 2023-3-8 KL. 06:00

Tisdagsklubben en efterlängtad fritidsaktivitet

Av Sara Anderberg

MJÖLBY Tisdagsklubben för personer med funktionsvariationer ska ge meningsfull fritid. Camilla Karlsson ser fram emot att träffa kompisar på Tunet, åtminstone när det blir så ljust att hon inte behöver vara rädd för att gå hem ensam.

Tisdagsklubben en efterlängtad fritidsaktivitet
Camilla Karlsson och Peder Svensson var med när Tisdagsklubben invigdes. Foto: Sara Anderberg

Tisdagsklubben är tänkt att ge personer med funktionsvariationer en extra bra fritid och en plats att hänga med kompisar. I förra veckan invigdes klubben. Två gånger faktiskt.

–Vi trodde att det kanske skulle komma 20 personer men cirka 70 personer anmälde intresse, berättar Daniel Petersson, enhetschef, som insåg att man inte skulle få plats i pensionärernas lokal på Tunet.

Snabbt fattade man beslutet att helt enkelt ha två invigningar, samma kväll. Då skulle alla få delta i festen.

–Det stora intresset talar för att det finns ett behov av den här typen av verksamhet, säger Daniel Petersson.

Till den första invigningen kom mycket folk. Det blev trångt och trivsamt i lokalen. Två av dem som trängdes var Camilla Karlsson och Peder Svensson, båda födda 1969 och båda anställda på Navet i Mjölby. De tycker det är toppen med tisdagsklubben. De berättar om sina egna liv.

Camilla föddes för sisådär 54 år sedan och det uppstod komplikationer. Hon fick syrebrist och har i dag en hjärnskada som gör att hon inte riktigt hänger med fullt ut. Men hon har ett eget boende i en helt vanlig lägenhet och hon har många vänner.

–Jag trivs jättebra, säger hon.

Peder klarar sig helt själv i sin lägenhet. Han tycker att idén med Tisdagsklubben är toppen och tänker vara med varje gång.

Camilla är lite mera försiktig och förklarar att hon inte vill gå hem när det är mörkt. Våren talar för henne och hon säger att så fort det blir ljusare stannar hon längre tid på klubben.

Tisdagsklubben ska hålla öppet varje tisdagskväll
. Ansvariga är Lise-Lott Karlsson och Cornelia Davour, med hjälp av Julianna Heim.

–Det här innebär guldkant på tillvaron, säger Lise-Lott Karlsson om Tisdagsklubben.

SARA ANDERBERGPÅ STARTSIDAN JUST NU