Klik venligst
MJÖLBY 2021-6-9 KL. 09:02

Stolta och överraskade pristagare av Årets företagare

Av Anton Rimstedt

MJÖLBY. Så glamoröst det kan bli i dessa tider. Så kan man nog beskriva prisutdelningen av Årets Företagare på Himmelsby Spa & Konferens utanför Mantorp.

Stolta och överraskade pristagare av Årets företagare
Gustaf och Bengt Sturesson på Fogdegården Lantbruk tar emot pris av Bengt Liljedahl. Foto: Anton RImstedt.

Det var under fredagen som Företagarna i Mjölby bjöd in en liten skara till Himmelsby för att till slut kunna dela ut pris i anslutning till en fysisk lunch. Bengt Liljedahl, ordförande Företagarna i Mjölby, agerade prisutdelare och konferencier och delade ut pris i kategorierna Årets företagare och Årets unga företagare.

Vinnarna av Årets företagare i Mjölby kommun blev Fogdegården Lantbruks AB. På plats på Himmelsby fanns far och son Sturesson, Bengt och Gustaf, för att ta emot priset. Och det var en stolt, och lite rörd, Bengt Sturesson som överraskades av vinsten.
– Vi är jättestolta att få med en sånt här pris hem till våra anställda, för vi gör allt det här tillsammans. Man springer lätt nu. Jag är så jädra stolt nu att få komma hem med det här, säger han.

Sonen Gustaf Sturesson fyller i:
– Det är verkligen kul. Det är jag, mamma och pappa som äger företaget och driver det.

Fogdegården Lantbruk har tidigare också fått pris som årets gröna företag, och hållbarhet och miljötänk genomsyrar hela verksamheten.
– Vi är i grunden ett lantbruksföretag som med åren har utvecklats med olika grenar. Förutom växtodling och avel på köttdjur så håller vi på med äggproduktion, energiproduktion med vindkraft och solpaneler. Just elproduktion har vi hållit på med sen 2002, så vi har producerat 80 procent mer el än vad vi själva har förbrukat under åren, berättar Bengt Sturesson.

TIll årets unga företagare i Mjölby utsågs Jesper Hedlund, som driver Karleby Bygg AB.

– Det var oväntat, det trodde jag aldrig. Det var kul. Känns riktigt bra, det är kul att de ser att man gör något bra, säger Jesper Hedlund efter prisutdelningen.
– Vi kör mycket nyproduktion. Sen bygger vi lite industrihallar. Vi ska börja hålla på med bostadsutveckling, så vi köper mark och ska börja bygga större områden, säger Jesper Hedlund när han ombeds berätta lite om sin verksamhet.

33-årige Hedlund funderade dock en stund på om han verkligen var kvalificerad för kategorin ”ung företagare.
– Jag frågade Bengt om jag verkligen är ung, men det var jag tydligen, säger han och skrattar.


Anton Rimstedt


Jesper Hedlund som driver Karleby Bygg fick pris som årets unga företagare. Foto: Anton Rimstedt.Foto: Anton Rimstedt.


PÅ STARTSIDAN JUST NU