Klik venligst
MJÖLBY 2020-3-20 KL. 15:17

Rockabillybutik har öppnat i Mjölby

Av Lotta Hofström

MJÖLBY. Nu har Morgan och Veronika Sehlstedts retro rockabillybutik Jetsettrend bytt namn till Glinder och lämnat Boxholm – för Viringeområdet i Mjölby. "Butiken är som ett showroom", säger paret.
Det hela började för tolv år sedan med att de hamnade i privat ekonomisk knipa. Men tack vare en gammal plastbunke vände deras liv – och de kastade sig ut i näthandelns värld...

Rockabillybutik har öppnat i Mjölby
Morgan och Veronika Sehlstedt flyttar sin retro rockabillybutik Jetsettrend till Viringeområdet i Mjölby och byter namn till Glinder. Här med dottern Felicia. Foto: Lotta Hofström

Den stämningsfulla 50- och 60-talsmusiken hörs i bakgrunden när kunderna strömmar in i den nyöppnade butiken som är full av klänningar i prickigt och blommigt.
– Hade det inte varit Coronatider så hade det varit fullt här, konstaterar Morgan Sehlstedt.
Men många har ändå tagit sig till invigningen. Den trogna kunden Jeanette Gustavsson har åkt ända från Nässjö och Kleopatra Kairaityte från Tranås.
– Jag hoppas kunna hitta en klänning, säger Kleopatra Kairaityte.
– Vi skulle ändå till Dollarstore men så hörde vi att de skulle öppna. Så då tog vi två butiker i en smäll, säger Therese Torsborn som tagit med sig sina barn.

I SOMRAS lades Jetsettrend ned butiken i Boxholm efer fyra säsonger. Att placera butiken just på Viringeområdet, avfarten vid E4:an, är ett strategiskt val.
– De flesta av våra kunder är bilburna, säger Morgan. Många är utomsocknes men vi är också extremt starka i Östergötland.
Han visar upp en karta, där de med knappnålar märkt ut varifrån kunderna kommer. Knappnålar sitter från norra gränsen till Finland till Skåne. Kunder finns också nationellt, bland annat i USA.

I KASSAN står Felicia, som är Morgan och Veronikas dotter.
– Jag tror det blir jag som tar över en dag, säger hon.
Felicias uppväxt är helt präglad av familjens företagande.
– Hon är uppväxt i en kartong på lagret, skojar mamma Veronika.

När Felicia var fem år var föräldrarna med om en tuff ekonomisk smäll. Morgan och Veronika förlorade båda jobbet efter att deras arbetsgivare gått i konkurs. Med noll pengar på kontot lät paret kreativiteten flöda. Kanske skulle de försöka sälja något? Veronika sökte i huset och fann lite plastprylar av märket Tupperware i skåpen. De hade blivit kvar efter att Veronika tidigare testat på att vara Tupperware-försäljare.

HON frågade Morgan om de kanske skulle försöka sig på att sälja en plastbunke på internet. Han tyckte först att hustrun blivit knäpp, men varför inte?
Då vände allt.

58 kronor plus frakt fick de för första plastbunken.
– När vi insåg att plastbunken inbringade pengar så insåg jag att man kan sälja precis vad som hels på internet, säger Morgan.
Han köpte kort därpå ett konkursparti om 480 par skor. De lyckades sälja alla.
– Sedan köpte jag 90 EU-moppar från ett konkurslager, säger Morgan.

En annan gång var hela huset fullt av dunjackor, minns Veronika. Paketeringen av varorna för näthandeln gjordes på ett gammalt tapetserarbord, medan barnen lekte runt benen på dem.
– Vi har sparat tapetserarbordet som minne då barnen har ritat gubbar på det, säger Morgan och skrattar.

VERONIKA, som är utbildad sömmerska, lät kreativiteten flöda ytterligare och valde att satsa på retro kläder vilket utvecklade sig till Jetsettrend, som nu efter rådgivningssamarbete med Per Holknekt (känd som superentreprenör, klädmärket Odd Mollys grundare och Lena Philipsons ex) fått det nya namnet Glinder.
– Det låter mer glammigt och glimmigt och ligger bra i munnen och på tangentbordet. Med namnet kan vi nå en bredare målgrupp, säger Morgan.
– Rockabilly är viktigt, det finns 205 000 registrerade raggarbilar i landet, men vi säljer också kläder för skolavslutning, student och till bröllopsbesökare. Vi höjer snäppet lite grann med namnet.

HAN berättar att de förra året sökte rådgivande styrelse och fick napp i Per Holknekt samt östgötaprofilerna Peter Trygg och Jenny Sjölin.
– Det är det bästa som hänt oss. Att få in kompetens i företaget. Per Holknekt var tveksam först men kunde inte stå emot när vi berättade om plastbunken. Han bekräftade oss och sa "ni gör rätt", fortsätter han.

Nu hoppas paret Morgan och Veronika Sehlstedt att coronavirusets framfart inte ska slå för hårt mot försäljningen. Men att döma av intresset på invigningsdagen så verkar inte ens en svår influensasmitta stoppa kunderna från att köpa retro plagg.


Therese Torsborn, Kleopatra Kairaityte och Sandra Torsborn åkte från Tranås för att komma till invigningen. Foto: Lotta HofströmJeanette Gustavsson har åkt ända från Nässjö. Men Cadillacen, den fick vara kvar hemma den här gången. Hon har tidigare handlat i parets förra butik i Boxholm. Foto: Lotta Hofström


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Allan markerade mot Black friday:
MJÖLBY 2021-11-29 KL. 18:06

Allan markerade mot Black friday: "Mer känsla för djur och natur än för människor tyvärr"

Läs mer här på webben om bland annat de havslevande sköldpaddorna.

Rondellpotatisen har fått sin årliga juldekoration – hyllning till det närproducerade
MJÖLBY 2021-11-26 KL. 20:53

Rondellpotatisen har fått sin årliga juldekoration – hyllning till det närproducerade

"Det vi vill symbolisera med det här är att vi har mycket grönsaksodlingar runtom i vår bygd".

Mark Henriksson (M) om Lalandia, turbulensen i partiet och om skolfrågan
MOTALA 2021-11-26 KL. 20:37

Mark Henriksson (M) om Lalandia, turbulensen i partiet och om skolfrågan

"Vi bevakar hela tiden att vi har en god partikultur".

Nytt kapitel: Arla Stämmer Glada bonden för varumärkesintrång
BOXHOLM 2021-11-26 KL. 20:24

Nytt kapitel: Arla Stämmer Glada bonden för varumärkesintrång

Arla anser att risken för förväxling är stor.

Att aldrig släppa sin dröm – Björn, 56, har förverkligat pojkdrömmen om rockturné
MOTALA 2021-11-25 KL. 09:03

Att aldrig släppa sin dröm – Björn, 56, har förverkligat pojkdrömmen om rockturné

"Vi började spela ihop när vi var 16 och gick på gymnasiet".

Fler nyheter