Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
MJÖLBY 2023-9-26 KL. 12:02

Massor med folk på Höstgötadagen

Av Mia Karlsvärd

MJÖLBY Några tjänar en slant på att andra gör fantastiska fynd på Höstgötadagen i Mjölby. Affärerna går lysande på Kungsvägens bakluckeloppis. Det som någon har tröttnat på blir till dagens bästa köp för någon annan. Och en del säljer alldeles nygjorda saker.
Marianne Vejhall från Mjölby till exempel, hon sitter och stickar i godan ro mitt i folkhavet. Här skapas sjalar, ponchos och varma sockar i alla tänkbara färger.

Massor med folk på Höstgötadagen
Handarbete på gång. Cathrine Forsell från Björsäter virkar, men gör också ljus och vetekuddar. Foto: Mia Karlsvärd

Från henne är det inte långt till Cathrine Forsell från Björsäter. Hon sitter i sin baklucka och virkar. Hon säljer annat också, som ljus och vetekuddar.

Andra bjuder ut halsband och armband av vackra stenar, eller målade stenar – eller begagnade prylar som sportartiklar, leksaker, barnkläder, porslin, lampor, spel, böcker, julsaker, verktyg…en del är nästan nytt, annat är riktigt retro.

För barnen finns det hur mycket som helst att göra denna dag. I Gallerian träffar de Mamma Mu och Kråkan. Det stora godisregnet är förstås ett populärt inslag i Stadsparken. Här snurrar karusellerna och det är ständig kö till ansiktsmålningen. Räddningstjänsten visar sina brandbilar och Bågskytteföreningen och Mjölby Hockey är på plats.

Mjölby ridskola håller till i Gästisparken på andra sidan ån med ponnyridningen för att det ska vara lite lugnare för hästarna.
– Jag tror att det är publikrekord, det är jättemycket folk här hela tiden. En riktigt lyckad dag, säger Åsa Brage på Östgötatidningen som står bakom Höstgötadagen tillsammans med Lions och Växtkraft i Mjölby kommun.

SUSANNE HASSELQVISTKråkan roade barn i Gallerian tillsammans med Mamma Mu. Märta Wissman, Rök, fick ett par fina stämplar. Foto: Mia KarlsvärdDavid och Pnina Rokitowics, Tranås. Det är en hobby, ingenting som man blir rik på, men det är roligt! Foto: Mia Karlsvärd


PÅ STARTSIDAN JUST NU