Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
INSÄNDARE/DEBATT 2022-11-1 KL. 15:43

Många åsikter om A-traktorer

Av Sara Anderberg

VÄSTRA ÖSTERGÖTLAND A-traktorer, det vill säga långsamtgående personbilar, är ett hett ämne med många åskter som ofta går vitt isär. Det finns de som tycker att ungdomarnas frihet måste stöttas medan andra tycker att A-traktorerna är ett gissel på vägarna som borde förbjudas.

Många åsikter om A-traktorer
A-traktorer är omdiskuterade och nu kommer förslag från riksförbundet M att tillåta dessa fordon att gå i en högre fart. Foto: Mia Karlsvärd

Det sker tyvärr olyckor med A-traktorer och i flera fall har dödsolyckor berott på att fordonen har manipulerats för att gå fortare än de 30 kilometer i timman som lagen tillåter.

Å andra sidan finns det olyckor som har skett för att fordonen går så sakta som lagen säger men där andra trafikanter inte hinner stanna i tid när de hinner i kapp fordonen eller där andra bilister gjort omkörningar förbi A-traktorer som slutat illa.
Åsikterna är många och de är bestämda, åt två olika håll; för och emot.

Här redovisas ett förslag från en sakkunnig på riksförbundet M för att minska problemen och vi har talat med en mamma till en A-traktorförerare och A-traktorföraren själv för att se vad dessa personer tycker om förslaget.
Läs mer om detta i veckans tidning.

SARA ANDERBERG


PÅ STARTSIDAN JUST NU