Klik venligst
INSÄNDARE/DEBATT 2020-4-24 KL. 08:56

Gratistidningarna samarbetar med Visa Vägen-priset!

Av Lotta Hofström

KRÖNIKA. Nu är det hög tid att nominera kandidater till årets viktigaste pris, skriver Jan Scherman som är ordförande i Visa vägen-juryn.
Visa Vägen-priset handlar om de hjältar som gör allt de kan för att alla ska få vara en del av arbetsmarknaden.

Gratistidningarna samarbetar med Visa Vägen-priset!
H.K.H. Prins Daniel sitter också i Visa vägen-juryn. Här på prisutdelningen förra året. Foto: Joakim Hesselman (Samhall Marknad)

Alla påverkas av krisläget. Ingen kan säga säkert när det är över. Det är svårt att få tid och tankar till något utöver pandemin och alla som blir sjuka. Och alla som lämnar oss.

VI HYLLAR VÅRA HJÄLTAR.
De som sliter i sjukvården, alla de som räddar liv. I denna svåra vardag önskar jag ändå att vi kunde ägna en stund åt en fråga som inte blivit mindre viktig i dessa kristider – alla människors lika värde. Det handlar om att de som har olika former av funktionsnedsättning ska ha sin självklara rätt till ett jobb, till en erkänd plats i vårt arbetsliv.

Jag tror faktiskt att det är viktigare än någonsin att vi just nu håller hårt i denna grundläggande princip för vårt demokratiska samhälle. Alla talanger behövs om vi ska klara nuet och framtiden.

Så till själva saken - det som handlar om de hjältar som gör allt de kan för att alla ska få vara en del av arbetsmarknaden. Varje år delas Visa vägen-priset ut till dessa hjältar. Ett pris går till en arbetsgivare som gjort enastående insatser för att anställa personer med funktionsnedsättning. Och ytterligare ett pris går till en eldsjäl, en enskild person, som jobbat för att alla ska inkluderas. Visa vägen-priset har delats ut i hela 12 år.


JAG ÄR ordförande i den jury som till slut utser vinnarna. Vi är ett väl sammansvetsat och engagerat team som går igenom nomineringarna. Bland mina kollegor finns ärkebiskop Antje Jackelén, H.K.H. Prins Daniel, LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, chefekonomen Bettina Kashefi på Svenskt Näringsliv och Samhalls marknadsdirektör Mats Eliasson. Jag brukar säga att vi har Sveriges roligaste, men också viktigaste och mest ansvarsfulla uppdrag.

Men allt hänger faktiskt på dig!

Det är så här – det är du som nominerar kandidater till arbetsgivarpriset och eldsjälspriset. Var du än bor och vem du än är så kan du nominera. Missa inte den möjligheten! Det är enkelt gjort – du behöver bara gå in på Visa vägen-prisets hemsida: visavägen.se. Där finns alla instruktioner.
Nominera nu!

Dessutom – du har rösträtt. På visavägen.se kan du se alla kandidater och rösta på den du vill ska vinna. De med flest röster går till final och hamnar hos oss i Visa vägen-juryn för slutgiltig bedömning. Därför och igen – var med och påverka vilka som ska blir årets arbetsgivare och eldsjäl! Du kan nominera kandidater ända fram till 1 maj. Du kan rösta på dina favoriter ända fram till 7 juni.

EN SAK TILL – vi vill få kandidater från hela Sverige! Förra året reste vi från norr till söder och utsåg regionala vinnare. I år reser vi inte, men precis som förra året utses de nationella vinnarna på Visa vägen-galan i Stockholm den 16 november.

FÖRRA ÅRETS arbetsgivare var Grönsakshallen Sorunda i Stockholm. Eldsjälen kom från Karlstad och heter Lars Lerin, som säkert är bekant för många genom tv-serien ”Lerins lärlingar”. Lars är förstås också en uppskattad konstnär. Vi delade dessutom ut ett hederspris. Det gick till företaget Partykungen i Gävle.

Det brukar komma in hundratals nomineringar. Ett år nominerades hela 682 stycken. Och det är många som är med och röstar, över 20 000 tillhör det normala.

Slutsats – nominera nu och rösta sedan på dina favoriter! Årets viktigaste pris är viktigare än någonsin!

Jan Scherman Ordförande i Visa vägen-juryn
Tidigare har Lars Lerin prisats som Årets eldsjäl. Foto: Joakim Hesselman (Samhall Marknad)Jan Scherman är ordförande i Visa vägen-juryn. Foto: Joakim Hesselman (Samhall Marknad)


Fakta
Sveriges viktigaste arbetsmarknadspris

Visa Vägen-priset handlar om de hjältar som gör allt de kan för att alla ska få vara en del av arbetsmarknaden.
Varje år delas Visa vägen-priset ut till dessa hjältar. Ett pris går till en arbetsgivare som gjort enastående insatser för att anställa personer med funktionsnedsättning.
Och ytterligare ett pris går till en eldsjäl, en enskild person, som jobbat för att alla ska inkluderas. Visa vägen-priset har delats ut i hela 12 år.

PÅ STARTSIDAN JUST NU