Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2021-12-14 KL. 16:00

Sagojul på Kolmården

Av Thomas Edgren

Kolmårdens djurpark har blivit en gnistrande magisk vintervärld fylld av julkänsla och äventyr. Här får barnen träffa Tomten, besöka trollen i Trollskogen och hälsa på Bamse i hans julpyntade Småköping. I år kan man även åka skridskor på den nya skridskobanan i Vinterdalen och följa med på den spännande Julklappsjakten.

Sagojul på Kolmården
Sagojul har blivit en tradition i Kolmården och en magisk upplevelse i en vintervärld fylld med juläventyr.

Sagojul har blivit en tradition i Kolmården och en magisk upplevelse i en vintervärld fylld med juläventyr. I år bjuder Kolmården på flera nyheter. Tomten och hans renar har flyttat in i en ny Tomteby, i Vinterdalen finns en isbana för skridskoåkning och vid Tomteverkstan jobbar tomtenissarna för fullt med att få alla klappar färdiga inför jul. Den populära julmarknaden är tillbaka och precis som vanligt kan man träffa Bamse och hans vänner i julpyntade Småköping.

Skridskobana i Vinterdalen
– Sagojul är en fantastisk upplevelse för hela familjen, där vi förvandlar Kolmården till ett magiskt vinterland. I år öppnar vi för sjätte gången och kan bjuda alla våra besökare på flera nyheter, bland annat en skridskobana i vår vinterdal, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

Sagojul på Kolmården har öppet alla fyra avdentshelgerna.


Källa: Kolmården


Ur miljöerna:
• Skridskor i Vinterdalen – Marine World har förvandlats till ett vinterland. Här kan man åka skridskor på den nya skridskobanan och träffa norrskensfolket som målat området i gnistrande frost.
• Föreställning i Vinterdalen - Snöälvan Alice söker upp de tre vinterväktarna Fader Vinter, Jack Frost och Isdrottningen och söker svar på sin fråga "varför har vi vinter?”

• Julmysteriet i julklappsverkstan - Följ med in i verkstaden där nissarna jobbar för fullt med att få alla klappar färdiga inför jul. Det har dock uppstått ett problem. Alla klappar är felmärkta!

• Träffa Tomten i Tomtebyn – Tomten har fått en egen by med små röda stugor och snötyngda granar. Här bor han tillsammans med Tomtemor och renarna Rudolf och Reina.

• Bamses Värld – Det är jul i Småköping och det stora sagogranen sprider ett mysigt ljus över stadens gator och tak. Här kan man besöka den mysiga Godisbutiken, äta Farmors goda köttbullar och se den specialskrivna Bamseteatern ”Julen då alla glömde Vargen”.PÅ STARTSIDAN JUST NU