Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2022-11-22 KL. 12:00

Så spelas SM-slutspelet i hockey

Av Thomas Edgren

Torsdagen den 9 mars spelas den sista omgången i SHL. Två dagar senare kickar SM-slutspelet igång med åttondelsfinaler med rafflande matchserier i kvart och semi innan två lag gör upp i final.

Så spelas SM-slutspelet i hockey
Torsdag 9 mars spelas den sista omgången i SHL. Två dagar senare kickar SM-slutspelet igång med åttondelsfinaler. Foto: SHL

Parallellt med SM-slutspelet spelas även kvalspelet och här hittar du hållpunkter och schema att skriva upp i kalendern.

Lag 1 - 6 i SHL-tabellen direktkvalificeras till kvartsfinal, medan lag 7 - 10 först spelar åttondelsfinal i bäst av tre matcher i formatet borta-hemma-hemma (B-H-H). Kvartsfinalerna, semifinalerna och SM-finalen spelas i bäst av sju matcher i formatet H-B-H-B-H-B-H.

Efter att åttondelsfinalerna har spelats, som inleds den 11 mars, kommer de två vinnande lagen att ställas mot SHL-tabellens etta respektive tvåa i efterföljande kvartsfinal. Det lag som avancerade från åttondelsfinalen, men som hade lägst tabellplacering under seriespelet, möter ettan och det bättre rankade laget av de båda ställs mot tvåan. I övriga kvartsfinaler möts trean och sexan samt fyran och femman i tabellen.

De högst rankade lagen i respektive matchserie inleder på hemmaplan. Därefter turas respektive lag om att spela på hemmais.

Lag ett och två i SHL inleder kvartsfinalspelet torsdagen den 16 mars, medan de resterande två kvartsfinalserierna inleds fredagen den 17 mars. Det bäst placerade laget som når semifinal inleder semifinalspelet fredagen den 31 mars. Den andra semifinalserien inleds lördagen den 1 april.

Den första finalmatchen spelas lördagen den 15 april och en potentiell sjunde finalmatch spelas lördagen den 29 april.
Segraren i SM-finalen är svensk mästare för säsongen 2022/2023 och belönas med Raoul LeMats pokal.FOTNOT

Viktiga hålltider
11 mars - start av åttondelsfinaler
16 mars - start av kvartsfinaler
31 mars - start av semifinaler
15 april - start av finalen


PÅ STARTSIDAN JUST NU