Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2021-10-13 KL. 23:45

Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrade STCC-silvret

Av Thomas Edgren

Mikaela Åhlin-Kottulinsky avslutar säsongen i STCC TCR Scandinavia som silvermedaljör, och blir den första kvinnan att ta en mästerskapsmedalj i STCC när mästerskapet avgjordes under lördagens säsongsfinal på Ring Knutstorp.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky säkrade STCC-silvret
Mikaela Åhlin-Kottulinsky avslutar säsongen i STCC TCR Scandinavia som silvermedaljör, och blir därmed den första kvinnan att ta en mästerskapsmedalj i STCC. Foto: Svensk Bilsport

- Vi har kämpat och gett så mycket det här säsongen och har tagit steg för steg framåt hela tiden. Jag är så himla stolt över allt vi har gjort som team i år. Jag har aldrig tidigare varit så här stabil över en hel säsong och målet har vart topp tre. Jag är bara så stolt och jätteglad, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Segrade i första racet
CUPRA-föraren segrade i det första racet före teamkollegan Robert Dahlgren. CUPRA-teamet skulle få en dubbelseger även i race två där redan klara mästaren Dahlgren som vann före Åhlin-Kottulinsky.
Därmed kröntes en fantastisk säsong för PWR Racing som slutar etta och tvåa i förarmästerskapet och även vinner teammästerskapet.

– Vi har haft en helt otrolig helg, och det verkligen vart en teamhelg. Vi har verkligen jobbat för att hjälpa Mikaela till en andraplats och det känns jätteroligt. Det känns som vi har haft bra fart i bilen hela helgen så jag är jättenöjd, säger Robert Dahlgren.

Oliver tog hem junior-SM
I STCC Junior Cup accelerated by Lamborghini tog Volkswagen-föraren Oliver Söderström hem junior SM-titeln för Lestrup Racing Team, med en sjätteplats i det andra racet som säkrade titeln.

– Det känns väldigt bra, det är ingen dålig känsla. Synd bara att vi tog titeln på så sätt att jag gör ett misstag och tappar femteplatsen. Farten finns där och ett stort tack till Lestrup Racing Team för en väldigt bra säsong, säger Oliver Söderström.

Säkrade andraplatsen i teammästerskapet
Lestrup Racing Team säkrade även andraplatsen i teammästerskapet när Mikael Karlsson körde hem segern i säsongens sista race.
– Det har vart sån stolpe ut i år. Vi har haft farten men inte fått ihop det. Så det var riktigt roligt att få avsluta på detta sättet. Hela teamet har gjort ett superjobb hela året, så det känns bra att få köra hem andraplatsen i teammästerskapet för dom, säger Mikael Karlsson.

Dubbelt brons
För Tobias Brink och Brink Motorsport blev det dubbla brons, där Tobias med två tredjeplatser och en andraplats på Knutstorp säkrade tredjeplatsen i såväl förar- som team-mästerskapet.
– Vi ville mer detta året, men det var en väldigt bra avslutning. Vi har kämpat hårt med tekniska problem och det var skönt att kunna visa vår riktiga fart i de avslutande tävlingarna, säger Tobias Brink.

MA:GP-föraren Mattias Andersson tog hand om privatförartiteln i årets mästerskap bakom ratten på sin Lynk & Co 03 TCR.
Källa. Svensk Bilsport


SENASTE E-TIDNING


Fler E-tidningar

SENASTE I EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

MEST LÄSTA EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

PÅ STARTSIDAN JUST NU