Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2023-10-6 KL. 09:46

MICHELIN-guiden hyllar de mest anmärkningsvärda hotellen med MICHELIN-nyckeln

Av Josefin Petersson

MICHELIN-guiden hyllar de mest anmärkningsvärda hotellen med MICHELIN-nyckeln
Foto: @ MICHELIN 2023

MICHELIN Guide-teamen har valt ut mer än 5 000 hotell och boenden över hela världen, alla tillgängliga för bokning på guide.michelin.com och MICHELIN-Guidens mobilapplikation. Med detta nya urval skapar MICHELIN-guiden MICHELIN-nyckeln, en speciell utmärkelse som lyfter fram de anläggningar som erbjuder de mest exceptionella hotellupplevelserna. Dessa hotell och boende kommer att få MICHELIN-nyckeln från och med 2024.

Precis som för restauranger har MICHELIN-guiden för avsikt att självständigt rekommendera hotell som utgör verkliga resmål. Efter fyra års arbete föreslår MICHELIN Guiden nu ett nytt urval av mer än 5000 anmärkningsvärda hotell i 120 länder.

I en bransch mättad med rekommendationer med tvivelaktig pålitlighet, erbjuder MICHELIN-guiden sin expertis till resenärer för att vägleda dem till de allra bästa upplevelserna. Som svar på dagens långt gångna standardisering av boende när det gäller design, inredning, speciella detaljer och så vidare, kommer MICHELIN-guiden att tilltala resenärers känslor genom att föreslå dem djärva anläggningar som utmärker sig genom sin arkitektur, professionalitet och en sann identifierbar personlighet.

Det nya urvalet av MICHELIN-Guiden rekommenderar mer än 5 000 hotell i 120 länder i ett brett utbud av priser och stilar. Urvalet baseras på fem kriterier:
1. En destination i sin egen rätt, hotellet bidrar till den lokala upplevelsen
2. Spetskompetens inom inredning och arkitektur
3. Individualitet, reflekterande personlighet och autenticitet
4. Kvalitet och konsekvens i service, komfort och underhåll
5. Överensstämmelse mellan upplevelse och det pris

Fastställt oberoende och fritt från förutbestämda kvoter, vänder sig detta hotellval till de resenärer som redan litar på MICHELIN-Guiden och alla som söker säkerställda välinformerade råd.

Med detta nya förhållningssätt till hotell har MICHELIN-guiden tre mål:
- Att göra det möjligt för resenärer att kombinera en gourmetupplevelse med en minnesvärd hotellvistelse.
- Att guida gästerna till boende med karaktär som erbjuder mycket mer än bara ett rum för natten.
- Att erbjuda resenärer möjligheten att välja, boka och dela sina upplevelser på en enda oberoende plattform.

Att utforska MICHELIN Guidens webbplats och mobilapplikation är enkelt och intuitivt från planering till bokning. Kunder kan hämta inspiration från tidningssektionen, välja mellan boende med en filtrerande sökmotor, boka ett rum, betala online och ge feedback eller dela med sig av sina erfarenheter. Plattformen är annonsfri för mer flyt i surfandet, framtida resenärer kan också nå kundtjänst 24/7, samt få assistans av ett team av reseexperter specialiserade på skräddarsydd vägledning.

MICHELIN Key, en ny MICHELIN Guide-utmärkelse
I detta nya urval försöker MICHELIN Guide-teamen att lyfta fram de anläggningar som lyfter gästfrihet till en konstform och skapar unika upplevelser för resenärer.

Gwendal Poullennec, internationell chef för MICHELIN-Guiden:
“MICHELIN-Nyckeln är en tydlig, pålitlig indikation för resenärer. Precis som MICHELIN-stjärnan särskiljer de restauranger som är på toppen av sin konst, uppmärksammar MICHELIN-Nyckeln de mest exceptionella hotellen i hela världen. Det är också ett erkännande av teamarbetet av engagerade entusiastiska gästfrihetsproffs.”

MICHELIN Guide-teamen är för närvarande på plats och kommer att avslöja de första valet av MICHELIN-Key under första halvåret 2024.

PÅ STARTSIDAN JUST NU