Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2021-10-7 KL. 14:00

Maskinaffär firar fem år i Sverige

Av Thomas Edgren

I oktober är det fem år sedan Danish Agro etablerade sin maskinaffär i Sverige. Detta gjordes i samband med att Danish Agro tecknat avtal med den tyska premiumtillverkaren CLAAS för Danmark, Norge och Sverige.

Maskinaffär firar fem år i Sverige
Swedish Agro byggde nytt centrallager och försäljningskontor i Skurup för ett par år sedan. Foto: Thomas Edgren

Samma år förvärvades även Kalmar Lantmäns anläggningar och toppmoderna foderfabrik. Swedish Agro förser lantbrukare med maskiner, insatsvaror och foder samt köper spannmål, dessutom finns en egen butikskedja i delar av landet.

Omsätter ca 800 miljoner kronor
På sina första fem år har maskinaffären inom aktiebolaget Swedish Agro Machinery AB vuxit till en omsättning 2021 på cirka 800 miljoner svenska kronor. Från fem till 135 anställda experter i anläggningar över stora delar av Sverige. Ett nytt huvudlager i Skurup förser 24 svenska anläggningar med reservdelar till alla produkter. Så här säger VD Hans-Christian Ripa:
- Utvecklingen inom bolaget de senaste fem åren har varit imponerande. Tack vare medarbetare som gjort sitt yttersta, kunder och varumärken som trott på oss och stöttat oss från start, kan vi se tillbaka på en otrolig resa. Vi har en plattform där vi kommer att delta i utvecklingen av framtidens lantbruk.

Fokus på ny tröskserie
Tillsammans med CLAAS är det just nu stort fokus på den nya tröskserien Trion och tillsammans med Horsch lanserar man en ny gemensam strategi för den svenska marknaden. Nyligen blev företaget distributör för de båda varumärkena Metsjö och Rauch.

Källa: Swedish Agro


SENASTE E-TIDNING


Fler E-tidningar

SENASTE I EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

MEST LÄSTA EXTRAMATERIAL

Fler nyheter

PÅ STARTSIDAN JUST NU