Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2022-9-16 KL. 16:38

Inspirationsbok som vill få oss att ge oss ut i naturen

Av Thomas Edgren

Levnadskostnaderna fortsätter öka och väntas nå ännu högre nivåer under hösten och vintern och för många slår det hårt mot fritidsnöjen, som helt får stå åt sidan när ekonomin tryter. Men att vandra i naturen är ju gratis.

Inspirationsbok som vill få oss att ge oss ut i naturen
Mats och Åsa Olsson släpper nu en ny bok om naturens möjligheter. Foto: Gul PR.

Mats och Åsa Ottosson släpper 20 september boken Hemma därute - Handbok i naturnärhet, en inspirations- och handbok som öppnar dörren till det gratisnöje som naturen är. Med inspirerande illustrationer och foton och handfasta råd får de steget ut att kännas enklare för den som är nybörjare.

- Hemma därute är en fortsättning på en rad böcker som vi har skrivit som handlar om nöjet och glädjen att vara ute i naturen. Boken utgår från att det finns en massa människor därute som är sugna på att komma ut i naturen, men som av en eller annan anledning inte kommer till skott. Vi vill bjuda på inspiration och konkreta tips, säger Mats Ottosson.
I denna inspirations- och instruktionsbok möter du människor som ¬berättar om just sin väg till naturnärhet i kapitlen Vandra, Sova ute, Plocka ätbart, Laga mat och fika, Artskåda, Bygga bon, Odla mångfald och Bara vara. Dessutom får du mängder av handfasta tips på faktasidorna.

Vidare har boken stämningsfulla fågelporträtt och små och stora landskapsbilder, tagna av -naturfotograferna Anna Ulmestrand, Ida Olsson, Simon ¬Carrington, Fredrik Schlyter och Mikael Svensson.
Hemma därute är utsedd till Årets Pandabok 2023 av Världsnaturfonden.

Författarfakta.
Mats Ottosson och Åsa Ottosson är författare och journalister som gärna skriver om kopplingen mellan människor och den omgivande naturen. Ett drygt tjugotal böcker med naturtema har det blivit de senaste trettio åren.

PÅ STARTSIDAN JUST NU