Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2022-9-21 KL. 18:00

Hon spelar Ronja Rövardotter i ny serie

Av Thomas Edgren

Ronja Rövardotter är en av Astrid Lindgrens mest uppskattade historier. En nytolkning är nu på gång med barnskådespelaren Kerstin Lindén som Ronja.

Hon spelar Ronja Rövardotter i ny serie
Kerstin Lindén spelar Ronja i den nya Viaplay-serien som just nu spelas in. Foto: TV.nu/Viaplay

4 000 provspelningar runtom i landet krävdes för att hitta rätt peson till huvudrollen. Men nu står det klart att barnskådespelaren Kerstin Linden fått den eftertraktade rollen som Ronja Rövardotter i Viaplays nytolkning av Astrid Lindgrens sista roman.
- Det känns så himla kul att få göra min tolkning av rollen som Ronja Rövardotter. Även om boken och filmen om Ronja kom långt innan jag var född så har jag läst och sett den flera gånger – och jag älskar verkligen berättelsen. Ronja är en tuff och smart tjej med mycket skinn på näsan, säger Kerstin Linden.

I övriga roller ser vi bland annat Jack Bergenholtz Henriksson som Birk Borkason och Sverrir Gudnason och Christopher Wagelin som hövdingar i de båda rövarfamiljerna.
Serien blir i tolv avsnitt, uppdelad på två säsonger, och är skriven av Bron-skaparen Hans Rosenfeldt. Det finns dock ännu inget premiärdatum spikat.


PÅ STARTSIDAN JUST NU