Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2021-9-15 KL. 16:00

Efter Sunes succéer – Håkan Bråkan i egen film

Av Thomas Edgren

WEBBUNIK. Unlimited Stories senaste långfilmer om Sune – ”Sune vs Sune”, ”Sune Best Man” och ”Sune Uppdrag Midsommar” - som också samproducerats med Film i Väst, har blivit en stor succé i såväl Sverige som resten av världen (i tävlan på Berlin filmfestival två år i rad). Nu närmar sig inspelningen av familjefilmen ”Håkan Bråkan”, som beräknas få biopremiär under julen 2022.

Efter Sunes succéer – Håkan Bråkan i egen film
Nu har filminspelningen av ”Håkan Bråkan” börjat, med producent Malin Söderlund, regissör Ted Kjellsson och producent Isaac Inger i filmteamet. Foto: Film i Väst.

Filmen produceras av Unlimited Stories i samproduktion med Film i Väst, Nordisk Film och SVT och spelas delvis in i Västra Götaland.

Världens tråkigaste barnvakt
Håkan Bråkan är fast hos världens tråkigaste barnvakt och måste rymma hem för att vinna årets viktigaste dataspelstävling! Det blir början på en serie förvecklingar där Håkan hamnar på kollisionskurs med en härjande inbrottsliga. För att kunna vinna måste han ta med sig sina kunskaper från dataspelet ut i den riktiga världen. Lyckas han så vinner han inte bara lugn och ro för att spela – han kan också rädda hela grannskapet.

Håkan Bråkan – älskad karaktär
Malin Söderlund, producent på Unlimited Stories, har länge funderat på att göra en fristående film om lillebror Håkan Bråkan, som är en mycket älskad karaktär av publiken. Allt föll på plats med Thobias Hoffmén som manusförfattare och Ted Kjellsson som regissör, och när Isaac Inger blev en del av filmproduktionsbolaget var detta ett självklart första projekt tillsammans. Nu startar inspelningen inom kort i Västra Götaland.

”Die Hard för barn”
Unlimited Stories beskriver Håkan Bråkan som en actionspäckad familjefilm med mycket humor och hjärta - men också med innovationskraft och fantasirikedom i kärnan. Håkan Bråkan är baserad på Sören Olssons och Anders Jacobssons mycket populära universum om familjen Andersson med barnen Sune, Håkan och Anna, och som filmatiserats både som julkalender, långfilm och tv-serie.
– Om Sune är Solsidan för barn så ska Håkan Bråkan bli Die Hard för barn. Sune är Drama-Komedi. Håkan Bråkan är Action-Äventyr. Det ska synas att Håkans värld är något annat än Sunes, även om universumet är samma”, säger Ted Kjellsson, regissör.

Nu i september har inspelningen av filmen startat i Västra Götaland. Samproducenter är Nordisk Film, Film i Väst och SVT. Filmen beräknas gå upp på bio under julen 2022.

Källa: Film i Väst


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Optimistisk piratordförande trots tuffa åren: ”Gäller att bygga försiktigt”
MOTALA 2021-9-24 KL. 07:40

Optimistisk piratordförande trots tuffa åren: ”Gäller att bygga försiktigt”

"Vi har inte haft nog med intäkter under 2021 i förhållande till de kostnader som vi har".

Framtidens lantbruk i en cirkulär värld – så blev Fogdegården årets företagare
MJÖLBY 2021-9-16 KL. 07:36

Framtidens lantbruk i en cirkulär värld – så blev Fogdegården årets företagare

"Det gäller att man aldrig känner sig färdig. Man måste ständigt hitta nya vägar och ibland också ändra riktning".

Känslor, meditativt skapande och elefanter på Ullevi gård i september
VADSTENA 2021-9-16 KL. 07:32

Känslor, meditativt skapande och elefanter på Ullevi gård i september

Den vanligtvis Stockholmsbaserade duon ställer ut möbler och tavlor.

Fler nyheter