Klik venligst
VADSTENA 2021-4-9 KL. 11:36

Peter Karlsson om mötet med kronprinsessparet: ”Genuint intresse för Vadstena”

Av Anton Rimstedt

VADSTENA. Inlyssnande och ödmjuka. Så beskriver kommunstyrelsens ordförande i Vadstena, Peter Karlsson (M), kronprinsessan Victoria och prins Daniel efter det digitala mötet dem emellan.

Peter Karlsson om mötet med kronprinsessparet: ”Genuint intresse för Vadstena”
Så här såg det ut när Peter Karlsson (M) pratade med prins Daniel och kronprinsessan Victoria. Foto: Privat.

Det var för drygt en vecka sedan som Peter Karlsson bänkade sig framför datorn för ett möte med kronprinsessparet.

– Det började med att jag fick ett mejl från kronprinsessans hovsekreterare, väldigt formellt och så. Jag tänkte först om det kanske var på skämt eller något spam, inte skriver väl de till mig?
Så jag hörde med kommundirektören som kände till att det var på riktigt, att flera kommuner hade fått det, berättar Peter Karlsson (M).

– Jag svarade och så bestämde vi tid och plats för ett digitalt möte.

I egenskap av kommunstyrelsens ordförande fick han möjligheten att berätta lite om läget i kommunen för Victoria och Daniel.

– Jag klädde upp mig i en kostym som var till min fördel och satte mig framför skärmen. De var väldigt intresserade av att höra hur vi har det i Vadstena, först frågade de om coronaeffekterna och hur befolkningen, kommunen och näringslivet hade drabbats av pandemin. De frågade specifikt om hur restaurangerna klarar sig här i Vadstena.

Men det var inte bara pandemirelaterade utmaningar som avhandlades under det 20 minuter långa samtalet.

– De hade hört talas om att vi har fina skolresultat, så de frågade hur vi jobbar med vår skola i kommunen, så då berättade jag lite om det, om vad som utmärker skolan här, säger Peter Karlsson.

Han hade förberett sig på ett formellt samtal, men blev positivt överraskad över kronprinsessparets vardagliga och lättsamma ton.

– Det var ett väldigt trevligt samtal, betydligt mer avspänt förhållningssätt än vad jag hade förberett mig på.

Victoria och Daniel ringer upp en rad olika kommuner på det här sättet för att uppdatera sig om läget ute i landet. Peter Karlsson vet inte om det finns någon ytterligare anledning till att de gör detta, men känslan var att kronprinsessparet hade ett uppriktigt intresse av Vadstena.

– Kronprinsessparet är väldigt samhällsintresserade och engagerade, så deras intresse för Vadstena kändes genuint.Anton Rimstedt


Prins Daniel och kronprinsessan Victoria under samtalet med Peter Karlsson. Foto: Privat.


PÅ STARTSIDAN JUST NU