Klik venligst
MJÖLBY 2021-6-4 KL. 09:06

Stor padelsatsning vid Depot i Mantorp

Av Carolina Fransson, Anton Rimstedt

MANTORP. Nästa år ska man kunna spela padel vid Depot i Mantorp. Nio padelbanor för inom- och utomhusspel - fördelat på totalt 3000 kvadratmeter ska byggas här.
Det är Svartå padel som inlett ett samarbete med Depot Mantorp om att bygga banorna.

Stor padelsatsning vid Depot i Mantorp
Padelbanor och en stor padelbutik kommer att byggas här. Foto: Arkivbild

– Det som känns extra roligt med det här är att vi kommer att ha en cirka 300 kvadratmeter stor padelbutik också. I dagsläget finns det småbutiker i padelhallarna. Det finns ingen padelbutik i den storlek och volym som vi kommer att ha. Vi tror på att kunna testa och köpa på plats. Padel är en sport som växer och kraven från kunderna på bra grejer ökar. Läget - tillsammans med ett köpcentrum vid E4:an och att det är ungefär lika nära till Göteborg som till Stockholm - kan inte bli bättre. , säger Adam Andersson på Svartå padel.

– Självklart har vi gjort marknadsundersökningar och vi har sett att det finns en efterfrågan på padelbanor från mantorpsborna. Vi tänker också att många utanför Mantorp kommer att komma hit och spela för vi kommer att erbjuda en padelupplevelse utöver det vanliga. Förutom padelbutiken vill vi också ha tävlingsverksamhet och locka hit världseliten med både svenska och internationella spelare, fortsätter han.

Thobias Lindqvist, centrumledare på Depot, håller med om att det finns en stor efterfrågan på padel i Mantorp.

– Det har frågats en hel del om vi inte ska ha padelbanor på vår mark, och nu hittade vi ett bra samarbete med Svartå padel, säger han.

– Det här kommer att gynna både Mantorp och vårt köpcentrum här. Vi kommer få en lite annan typ av kunder och vi kommer få lite mer liv och rörelse här ute. Folk kommer att komma hit för att spela padel och så kommer att de passa på att handla lite andra sportartiklar, lite mat på City Gross, kanske lite plåster på apoteket när de har ramlat på padelbanan. Jag tror att allt kommer gynnas av det här, säger han.

Padelhallen kommer att ligga mellan den befintliga byggnaden Depot och Skänningevägen. Till padelhallen och butiken räknar Adam med att det kommer att bli 3-4 nya arbetstillfällen och rekryteringen kommer att påbörjas efter sommaren.

Svartå padel har i dagsläget en padelhall vid stationen i Mjölby och två andra nya padelhallar på gång - en i Mjölby och en i Boxholm. Svartå padel arena kommer att stå klar i oktober-november. Svartå padel Boxholm räknar man med att öppna under 2022.

– Utifrån de beräkningar vi gjort finns det en efterfrågan på många padelhallar. Det är fortfarande väldigt många som inte testat padel och många säger att anledningen till det är att det inte finns tillgängligt i närheten för dem. Vi vill kunna erbjuda det, säger Adam.

Padelbanorna beräknas stå färdiga någon gång under första halvan av 2022.

Carolina Fransson
Anton Rimstedt

PÅ STARTSIDAN JUST NU