Klik venligst
MJÖLBY 2020-6-22 KL. 08:21

Robin satsar mitt i krisen

Av Carolina Fransson

MJÖLBY. Han brinner för friskvård och att hjälpa människor. I vintras startade mjölbybon Robin Wiktorsson sin verksamhet Wiktorssons massage och friskvård lite smått och nu har han en egen lokal i källaren i Mjölby träningstudio.

Robin satsar mitt i krisen
Robin Wiktorsson brinner för att hjälpa andra människor till att må bra. Foto: Carolina Fransson

Drömmen om att driva eget har han alltid haft.
– Jag började planera för verksamheten i höstas, byggde upp en hemsida och skrev en affärsidé. Sen kom corona... Då tänkte jag - ska jag vänta ett år?, men sen tänkte jag att nej... friskvård behövs mer än någonsin nu, säger han.

ROBIN är certifierad massageterapeut. Då han fokuserar på rehab- och idrottsmassage ville han ha sin verksamhet i en träningslokal.
– Det är rena drömmen. Det är tufft, mycket ansvar, ett dygnet runt- jobb att driva eget. Men det här är mitt liv. Jag älskar att jobba. Jag kan jobba sju dagar i veckan. Men jag tar emot max sex stycken kunder per dag för jag vill vara lika glad och full av energi för varje kund jag möter, säger han.

Robin berättar att han har anpassat sin verksamhet med tanke på Corona, med bokningsregler som bland annat innefattar att alla kunderna måste vara symptomfria. Han är själv alltid symptomfri och är noga med att det ska vara säkert att komma hit, bland annat genom att han descinficerar massagebänken, använder skynken för varje ny kund och använder handskar för dem som vill.

En utmaning han ser framför sig är att han drar i gång ordentligt i de nya lokalerna mitt i sommaren.
– Det är ju semestertider, och det kan ju vara lite tufft. Men man vet ju inte heller hur semestern blir. Det kanske är många som stannar hemma. Jag tar en vecka i taget, och skulle det inte gå kan jag alltid jobba extra med något annat på halvtid, säger han.

ATT ARBETA med något där han kan hjälpa andra känns också viktigt för honom.
– Jag har alltid velat hjälpa människor - på något sätt. Jag vill jobba med människor, lyfta och inspirera människor. Jag har hållt på mycket med kampsport och själv dragit på mig lite skador - inga större, men jag har insett att det är inte så lätt att bli av med skador om man inte tar tag i dem. Jag vill vara den som grottar ner mig i människors problem. Kan jag inte lösa dem själv så ska jag veta var den personen ska vända sig, säger han.


Robin Wiktorsson startar den här veckan upp sin egna verksamhet i källaren i Mjölby träningstudio. Han har målat och gjort i ordning i rummen som stått tomma länge innan. Foto: Carolina Fransson


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Badguiden i Östergötland
ÖSTERGÖTLAND 2020-7-3 KL. 15:44

Badguiden i Östergötland

Här är vår guide till länets badplatser.

Här kan du bada i Askersund
BOSTAD 2020-7-3 KL. 15:43

Här kan du bada i Askersund

Vid toppen av Vättern ligger den lilla kommunen som har många badplatser.

Recept: Brendas jordgubbstårta
MOTALA 2020-7-3 KL. 15:33

Recept: Brendas jordgubbstårta

"Jag gör mina mousse med färska bär och utan socker"

Om dödsannonsen från 1800-talet till nutid
ÖSTERGÖTLAND 2020-7-3 KL. 15:29

Om dödsannonsen från 1800-talet till nutid

Experten: "Den kanske blir än mer personlig"

Kattunge överlevde tack vare bonusmamma
BOXHOLM 2020-7-3 KL. 13:00

Kattunge överlevde tack vare bonusmamma

Stumpan hittades uttorkad och ensam – räddades och fick ett nytt liv.

Fler nyheter