Klik venligst
MJÖLBY 2023-11-7 KL. 06:00

Lyckad säsong för Mantorps fotollstjejer

Av Sara Anderberg

MANTORP Flickor 15 till 19 i Mantorp har haft en mycket lyckad fotbollssäsong och det kan bero på strukturerad träning och en god sammanhållning i laget.

Lyckad säsong för Mantorps fotollstjejer
Vera Bohn blev mästa målskytt i serien, där Mantorps FF blev näst bäst lag. Foto: Sara Anderberg

I våras spelade de i en lättare serie och vann serien. I höst har de tagit klivet upp till en svårare serie. Serien heter 15 till 19. I laget spelar flickor födda 2008 och 2009.

I höst landade de också på en första plats.

–Men vi hade sämre målskillnad och blev därför tvåa, säger huvudtränaren Sandra Johansson.
Det är sammanlagt fem tränare för laget. Förutom Sandra är det Andreas Karlsson, Roger Tallberg, Patrik Tuvesson och Paulin Bjurén. Det gör att laget alltid har stöd och kunnig uppmuntran.
Målet är att alla spelare ska få spela och när de är över 20 flickor krävs det viss rotation.
–Vi tittar lite mera på träningsflit också, säger Sandra Johansson.

Fliten är hög och målmedveten likaså. Spelarna utvecklas och träningen är strukturerad för att alla ska bli så bra som möjligt och dessutom bättre tillsammans.
–Vi är bra på mycket. Spelarna är allsidiga, säger Andreas Karlsson.
–Och spelarna har spelat ihop länge och det göra att det blir ett sammansvetsat lag och en bra stämning. Det betyder mycket, säger Roger Tallberg.
Mantorps FF 15–19 hade bästa målskytt i serien. Det var Vera Bohn. Hon är stolt över sin insats men mest över hela laget.
–Vi jobbar verkligen som ett lag och har kul, säger hon.

Eftersom många av spelarna har lirat fotboll ihop sedan de var i femårsåldern är det kanske inte så konstigt. I dag är de så bra att de får hoppa in och hjälpa damlaget när det behövs. De tränar ibland ihop med damlaget och har även spelat mot killarna.
–För att det är kul, säger Sandra Johansson.
Hon håller hårt på allvaret i träningen. Man kommer inte bara och delar upp i lag och kör på känn.
–Nej, gud nej. Hjula och leka får man göra på egen tid. Här är det seriöst.
Årets framgångar i serien visar att det ger resultat. Utöver det var man också enda östgötska lag som tog sig till A-slutspel i Gothia cup.

Tjejerna tränar ute hela året på konstgräset i Mantorp. Inomhustider under vintern ska användas för fysträning. En vanlig tisdag är det full fart på den upplysta konstgräsplanen och det märks att lagandan är god.
Och det kräv även utanför planen där tjejerna, precis som många, många andra idrottare, måste sälja pizzabottnar, glögg eller annat som drar in pengar till föreningen. Idrotten bygger på ideella krafter.
Som tur är har tjejerna föräldrar som hjälper till med mycket kring fotobollen. Och inte minst är de en mycket viktig hejaklack.

SARA ANDERBERG


PÅ STARTSIDAN JUST NU