Klik venligst
MJÖLBY 2021-4-29 KL. 20:33

Hogstad gatukök ska ställa till med pandemianpassat valborgsfirande

Av Anton Rimstedt

MJÖLBY. Calle Petrovic har nästan alltid något på gång i eventväg, men under pandemin har det varit svårt för Kalasbolaget, som numera också äger catering- och festserviceföretaget Möllers Group, att ställa till med folkfester, av förklarliga skäl. Men till valborg ska man pandemianpassat göra ett försök.

Hogstad gatukök ska ställa till med pandemianpassat valborgsfirande
Calle Petrovic. Foto: Arkivbild.

Calle Petrovic, som är vd för Kalasbolaget och numera alltså också representerar Möllers, berättar att han och kollegorna ska testa ett valborgskoncept som de har kört några gånger här på vårkanten. Ett slags ”drive in-gatukök” i Hogstad som har lockat folk under tidig vår.

– Vi jobbar ju med event, men just nu kan vi ju inte göra det på grund av covid. Men vi har kört lite utanför vårt lager i Hogstad några gånger. Då har vi kört med lite försäljning av mat och så går man och sätter sig i sin bil igen sen, säger Calle Petrovic.

Så är tanken att det ska bli på valborg också. Från lunch fram till sen kväll där de välkomnar bil- och mc-burna gäster. Korv och hamburgare står på menyn.
– Vi kommer även ha våra churros på plats, även popcorn och sockervadd. Vi tänker att det här är ett bra sätt att ändå aktivera sig och hitta på något kul i en tid som denna. Det här ska vara lite som ett gammalt gatukök. Vi har kallat det Hogstad gatukök tidigare, så det är det vi kör på.

– Vi har marknadsfört lite via Facebook. Och alla som kommer med en entusiastbil får en gratis korv med bröd, föraren till bilen bjuder vi, fortsätter Calle Petrovic.

Så er målgrupp är bil-entusiaster?

– Nej, målgruppen är alla, men vi har gjort så för att det brukar vara många som tar ut sina bilar och kanske brukar åka till Skänninge och så.

Calle Petrovic ser att folk har börjat mobilisera och dela eventet på Facebook, så han har en förhoppning att det dyker upp en hel del folk på valborg.

Området är stort ute i Hogstad och det finns cirka 4 000 kvadratmeter yta att parkera på.
– Det är en stor yta vi har, så det kommer inte vara några problem att hålla avstånd eller så, säger Calle Petrovic.Anton Rimstedt


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Rovdjursföreningen i Östergötland vill sprida kunskap - därför behövs våra rovdjur
ÖSTERGÖTLAND 2021-6-10 KL. 23:51

Rovdjursföreningen i Östergötland vill sprida kunskap - därför behövs våra rovdjur

"Vi behöver alla delar av naturen för att lösa vår egen existens".

De ska gå 100 000 steg på en dag
ÖSTERGÖTLAND 2021-6-9 KL. 15:51

De ska gå 100 000 steg på en dag

Tilde och Jennifer förbereder sig för utmaning på Öland

Stolta och överraskade pristagare av Årets företagare
MJÖLBY 2021-6-9 KL. 09:02

Stolta och överraskade pristagare av Årets företagare

Se bilder från prisutdelningen här på sajten.

Så tänker Wettergren om Sveriges motståndare
ÖDESHÖG 2021-6-8 KL. 08:04

Så tänker Wettergren om Sveriges motståndare

"Allt kommer handla om vilka som lyckas att få ut max av både spelare och ledare".

Fler nyheter