Klik venligst
MJÖLBY 2020-2-24 KL. 11:01

Det säger polisen om rånen i Mjölby

Av Lotta Hofström, Carolina Fransson

MJÖLBY. Elektronikbutiken Mediacenter utsattes nyligen för ett rån. Strax före jul inträffade ett maskerat rån även på bensinmacken Preem, men polisen ser inga tecken på att maskerade rån har ökat i kommunen.

Det säger polisen om rånen i Mjölby
Rånarna som stal från Mediacenter hade maskerat ansikte och bar kniv. De kom över elektronik för något över 5000 kronor. Foto: Tobias Josefsson

– Nej, det har inte blivit vanligare, säger Marcus Hoppe som är förundersökningsledare på polisen.
– Det händer att det sker rån mot affärer och liknande, men vi har inte fått någon känsla för att de blivit fler, fortsätter han.

DET finns ingen ökad anledning att vara orolig över att det kommer att ske fler liknande brott framöver.
– Nej, det är klart att det kan ske, men vi ser inte att det är någon typ av våg, utan en enskild händelse. Det är inget man behöver vara orolig för, säger han.

Rånet mot Mediacenter inträffade onsdagen den 19 februari klockan 17.40 och rånarna hade maskerat ansikte och bar kniv. De kom över elektronik för lite drygt 5000 kronor.

– Vi har rätt bra bildmaterial och filmer på rånarna. De har handskar på sig, och är maskerade. De hade säkert varit inne och rekat innan, för de var ute ganska fort och visste vad de ville åt. De gick åt varsitt håll i butiken och hade påsar med sig, säger Patrik Oskarsson som driver Mediacenter i Mjölby.

HAN har haft butik sedan 1996 och aldrig varit med om ett rån tidigare. Det var tre personal i butiken vid rånet och ingen kund just då.
– De satt i fikarummet när rånarna kom in. De såg dem i övervakningskameran och då sprang de in på toaletten alla tre, berättar Patrik Oskarsson.

VID det liknande rånet, som inträffade på Preemmacken vid 17.20 på fredagen före jul, rånade en maskerad person macken med ett pistolliknande föremål i handen. Stöldgodsen här var drygt 2000 kronor och två paket cigg. Ingen ur personalen skadades fysiskt heller vid detta rån. Polisen har ingen misstänkt för något av rånen.


Personalen satt i fikarummet när rånarna kom in – då flydde de till toaletten. Foto: Tobias JosefssonStrax före jul inträffade ett maskerat rån även på bensinmacken Preem. Foto: Lotta Hofström


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Badguiden i Östergötland
ÖSTERGÖTLAND 2020-7-3 KL. 15:44

Badguiden i Östergötland

Här är vår guide till länets badplatser.

Här kan du bada i Askersund
BOSTAD 2020-7-3 KL. 15:43

Här kan du bada i Askersund

Vid toppen av Vättern ligger den lilla kommunen som har många badplatser.

Recept: Brendas jordgubbstårta
MOTALA 2020-7-3 KL. 15:33

Recept: Brendas jordgubbstårta

"Jag gör mina mousse med färska bär och utan socker"

Om dödsannonsen från 1800-talet till nutid
ÖSTERGÖTLAND 2020-7-3 KL. 15:29

Om dödsannonsen från 1800-talet till nutid

Experten: "Den kanske blir än mer personlig"

Kattunge överlevde tack vare bonusmamma
BOXHOLM 2020-7-3 KL. 13:00

Kattunge överlevde tack vare bonusmamma

Stumpan hittades uttorkad och ensam – räddades och fick ett nytt liv.

Fler nyheter