Klik venligst
MJÖLBY 2021-12-15 KL. 16:02

Boxholm och Mjölby toppar företagslista

Av Mia Karlsvärd

Boxholm är högst upp på årets lista för kommuner med bäst tillväxt för lokala företag under 2021 enligt kreditupplysningsföretaget Syna.

Boxholm och Mjölby toppar företagslista
Mjölby kommuns näringslivschef Torbjörn Sjögren. Foto: Pressbild

Boxholms kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt 2021 i Östergötland. På andra plats kommer Mjölby, Ödeshög fjärde plats, Vadstena sjunde plats och Motala kommun är på åttonde plats enligt kreditupplysningsföretaget Syna som premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet i varje län sedan 2007.

Utmärkelsen Bästa Tillväxt går till den kommun i varje län i Sverige som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst under året. Utgångspunkten är företagens senast inlämnade årsredovisningar. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra och hur utvecklingen sett ut över tid.

– Topplaceringen Bästa Tillväxt är ett rejält bevis på att utvecklingen i Boxholm fortsätter åt rätt håll. Det här är givetvis mycket positivt och vi gläds tillsammans med alla våra duktiga företagare som finns i vår kommun. Vi upplever att det finns ett stort engagemang för näringslivsfrågor, en stor optimism och framtidstro, säger Fredrik Svaton, Boxholms kommun på deras hemsida.

Även Mjölby kommuns näringslivschef Torbjörn Sjögren gläds över företagens höga tillväxttakt:
– Kommunen jobbar hårt för att vara en attraktiv företagarkommun. Tillsammans med våra lokala företag strävar vi ständigt efter att utveckla kommunens goda företagsklimat.

– Den här utmärkelsen bygger på verkliga fakta till skillnad från olika undersökningar som annars ofta utgår från personliga åsikter. Därför är den så viktig och därför rankas den så högt av både näringsliv och kommuner, säger Harald Stjerna, partner på Syna.

Bästa Tillväxt Östergötland
01 - Boxholms kommun
02 - Mjölby kommun
03 - Söderköpings kommun
04 - Ödeshögs kommun
05 - Linköpings kommun
06 - Norrköpings kommun
07 - Vadstena kommun
08 - Motala kommun
09 - Finspångs kommun
10 - Ydre kommun
11 - Åtvidabergs kommun
12 - Kinda kommun
13 - Valdemarsviks kommun

PÅ STARTSIDAN JUST NU