Klik venligst
EXTRAMATERIAL 2021-12-15 KL. 12:00

Romanen ”Vi i villa” blir svensk dramaserie

Av Thomas Edgren

Den omtalade romanen Vi i villa från 2008 blir till dramaserie. I discovery+ nya dramakomedi, baserad på boken från 2008 av Hans Koppel, möter vi en man på gränsen till sammanbrott.

Romanen ”Vi i villa” blir svensk dramaserie
Hyllade romanen ”Vi i villa” blir nu svensk dramaserie oc h visas på Discovery+ nästa år. Bild: TV.nu

Anders 43, lever med fru, dotter, villa och vovve. Han har ett bra jobb, ett invant umgänge, allt borde vara bra. Men Anders lämnade sina drömmar för länge sedan och känner sig instängd i det välpolerade förortslivet. Parmiddagarna, renoveringstjatet, semestertjatet och medelklassens förljugenhet står honom upp i halsen.

Förakt för yta och machokultur
Vuxencharaden kunde mycket väl ha fortsatt men när han en dag ser sin dotter i utanförskap känner han att han fått nog. Desperat i sin längtan efter förändring börjar han trakassera sina grannar.
– Jag känner igen mig obehagligt mycket i Anders. I hans förakt för yta, meningslös statusjakt och machokultur. Han kämpar så mycket med att passa in i en värld som han egentligen inte vill tillhöra. Jag tror många kommer känna igen sig i Anders långsamma förfall. Jag gör det garanterat i alla fall, säger skådespelare Mattias Nordkvist.

I rollistan hittar vi bland andra Mattias Nordkvist, Sanna Sundqvist, Johan Widerberg, Helena Af Sandeberg och Filip Berg.
Vi i villa har premiär någon gång under 2022.

Källa TV.nu


PÅ STARTSIDAN JUST NU