Klik venligst
MOTALA 2022-4-9 KL. 07:07

Henrik Törnqvist besviken men beslutsam

Av Anton Rimstedt

MOTALA/LINKÖPING. Inget slutspel. Men heller inget kval. Precis som ifjol för Henrik Törnqvist och hans Linköping HC. Men känslan är helt annorlunda i år, och de negativa känslorna är, paradoxalt, i grunden faktiskt något positivt.

Henrik Törnqvist besviken men beslutsam
Henrik Törnqvist. Arkivbild. Foto: Pressbild LHC.

– Så kan man nog säga, absolut. Det var ett helt annat läge i år, när vi var så nära slutspel så måste det få vara negativa känslor. Men jämfört med förra säsongen så tog vi stora kliv åt det hållet vi vill. Nu spelar vi mer så som Linköping ska spela, nu ska vi bygga vidare på det, säger Henrik Törnqvist.

Motalasonen ser tillbaka på en LHC-säsong vars öde avgjordes med stor dramatik i sista omgången. Kvalspöket var bortjagat sedan flera omgångar tillbaka, så någon sån oro fanns inte, men jakten på slutspel slutade i besvikelse efter att LHC förlorade mot Frölunda samtidigt som Brynäs efter nästintill osannolik dramatik lyckades knipa segern mot Leksand. Säsongen slutade återigen i ingenmansland för LHC.
– Vi är verkligen inte nöjda med det här. Linköping ska vara ett slutspelslag varje år, det är dit vi måste tillbaka till. Säsongen har varit lite upp och ner. Ett tag var vi nära kval men känslan i gruppen var hela tiden bra. Vi har en bra grupp som jag känner en stolthet över, säger Henrik Törnqvist och utvecklar vad han menar med ”lite upp och ner”:

– Vi kommer inte upp i standard i början. Vi får fundera på nu vad som hände i början. Sedan har vi återigen en stark push på slutet. Och det är en helt annan känsla i år ändå, framför allt så är det surt när vi var så nära. Man vill ju inget hellre än att spela slutspel i ”Saaben”.

Motalakillens egen säsong kan också beskrivas som ”lite upp och ner”, även om den helt klart mest har varit upp.

– Jag börjar lite halvknackigt och i mitten av säsongen spelar jag min bästa hockey, troligtvis hittills i livet, och då får jag mycket med mig produktionsmässigt, sedan går det ner lite mot slutet av säsongen och jag får inte lika mycket med mig. Men då tycker jag ändå att jag spelar bättre än vad poängen visar, och jag spelar också mycket försvarsspel och där har jag utvecklats mycket. Men att bli mer jämn över en hel säsong är något jag vill utveckla över tid.

Stor roll, med istid i alla spelformer, under tränaren Klas Östman, en god produktion och ett nypåskrivet kontrakt som indikerar att både Törnqvist själv och LHC-ledningen på alla sätt ser honom som en del av stommen att bygga på över tid.

– Det är jättekul. Med förtroende så är det enklare att producera. Jag känner att ledningen tror på mig. Det är jätteviktigt att ha det. Vi är en stomme med spelare och ledare som vill åt samma håll. Att ha en gemensam idé som man följer är viktigt.

Att du, som östgöte och med långt förflutet i LHC, är en del av den stommen, finns det en extra stolthet i det?

– Verkligen. Det känner jag mig stolt över. Jag har alltid drömt om att få vara det.Anton Rimstedt

PÅ STARTSIDAN JUST NU