Klik venligst
MOTALA 2020-10-19 KL. 11:28

Här är skolorna som har chans att bli Sveriges mest hållbara

Av Anton Rimstedt

MOTALA. Om några veckor har förskolor och skolor runt om i Sverige möjlighet att vinna pris som årets mest hållbara. Det är skolorna som ingår i Håll Sverige Rents program Grön Flagg som har chansen och med i programmet finns tio skolor och förskolor från Motala kommun.

Här är skolorna som har chans att bli Sveriges mest hållbara
I lärandet kring hållbar utveckling får eleverna bland annat lära sig om nedskräpning. Foto: Arkiv.

Skolorna bedöms på hur väl de har arbetat med att få in hållbarhet i barnens och ungdomarnas undervisning.

1300 för-, grund- och gymnasieskolor i 215 kommuner ingår i programmet Grön Flagg. Motala är en av de kommuner som är med i programmet och totalt tio skolor och förskolor i Motala deltar:
Förskolan Barnens Verkstad, Förskolan Rödbäcken, Förskolan Solsätter, Förskolan Västra Bråstorp, Klockarbackens förskola, Platengymnasiet, Sagomossens förskola, Skogslyckan, Tjällmo skola och Trollsländans förskola.

Hållbar utveckling är en del av den svenska läroplanen, vilket betyder att både skolor och förskolor ska arbeta med det. Grön Flagg vill vara ett program som ger stöd och struktur till det arbetet. I lärandet kring hållbar utveckling får eleverna lära sig om nedskräpning, klimatpåverkan och andra hållbarhetsfrågor. Totalt är det 135 110 barn och unga i Sverige som jobbar med Grön Flagg i sin skola, enligt ett pressmeddelande från Håll Sverige Rent.

Tre gymnasier, fem grundskolor och fem förskolor kommer den 21 oktober att nomineras till priset, som delas ut till en vinnare i varje kategori. I år är fjärde gången som priset delas ut. Vinnarna presenteras i samband med Grön Flagg-dagen den 11 november.

Anton Rimstedt


PÅ STARTSIDAN JUST NU