Klik venligst
MJÖLBY 2021-6-30 KL. 09:09

Vd:n för nya eventbolaget visar runt i galleriakällarens bygge

Av Anton Rimstedt

MJÖLBY. Bygget är något försenat, men tidsplanen ligger kvar. I november ska det nya eventcentrat Main Event slå upp portarna i botten av Galleria Kvarnen. Östgötatidningen fick en rundvandring i lokalen tillsammans med nytillträdda vd:n Andreas Velta.

Vd:n för nya eventbolaget visar runt i galleriakällarens bygge
Main Events vd Andreas Velta. Foto:Anton Rimstedt.

I mars offentliggjordes satsningen i Galleria Kvarnen. Örebrobaserade företaget Nordic Amusement Group skulle etablera ett eventcenter med plats för 300 besökare som erbjuder kombinationen mat, dryck och en rad aktiviteter.

Huvudattraktionen är en ny och unik bowlingupplevelse. Eventcentrat kommer även erbjuda black light minigolf, VR-upplevelser, simulatorer, shuffleboards, dart, biljard och arkadspel.

Vi träffar Main Events nya vd Andreas Velta och Nordic Amusement Groups dito Eddy Fransson utanför Kvarnengallerian. Snabbt förflyttar vi oss från den ljusa junieftermiddagen ner i Galleria Kvarnens något dunkla nedervåning. Eddy Fransson och Andreas Velta öppnar dörren till det som just nu är en stor byggarbetsplats.

– Vi fick höra idag att bygget är något försenat, men det är inget som ska påverka öppningen i november. Det finns det ingen oro för, säger Eddy Fransson.

Fram till nu har Nordic Amusement Group mest verkat som tillverkare och återförsäljare av nöjesutrustning, och så kommer det fortsätta. Företaget kommer stå för, och leverera, utrustningen till den nya galleriasatsningen, men det är det nystartade dotterbolaget Main Event som kommer driva själva stället lokalt i Mjölby.

I maj tillträdde Andreas Velta som ny vd för Main Event, bolaget som alltså delar namn med själva eventcentrat i Galleria Kvarnen. Efter drygt 30 år inom McDonalds i Örebro blev han ”headhuntad” av Nordic Amusement Groups vd Eddy Fransson.
– Med min erfarenhet av att ha drivit McDonalds restauranger i Örebro under många år så tror jag att det här är något som passar mig perfekt. Jag tror stenhårt på detta och jag gillar utmaningen.

Den nya vd:n visar runt i den stora lokalen. Vi går längst in, där ska minigolfbanan ligga. Ett hack närmare ingången hittar vi utrymmet där bowlingbanan med den nya visuella upplevelsen ska husera.

Tidningen frågar om den nya lokala vd:n för den nya stora satsningen nu kommer att bosätta sig i Mjölby, men så blir det inte, i alla fall inte till en början.
– Nej, jag kommer pendla från Örebro. Sen får vi se hur det blir. Jag har varit i Mjölby tre gånger nu och jag gillar verkligen staden. Det tar inte lång tid att lära sig hitta här, men det finns ändå allt man kan önska. Och så ligger det fint vid Svartån också, säger Andreas Velta.

Vi går vidare i lokalen. Tillbaka mot den dörr vi kom in igenom visar Andreas Velta var själva restaurangdelen ska vara.
– Vi planerar för att både ha en ”fine dining”- del, där man kan få sin trerätters, och en mer sportbarsaktig del med skärmar och sånt. Vi vill verkligen att det här ska vara något för alla, säger Andreas Velta.

Närmast väntar en rekryteringsprocess för att ha all personal på plats till öppningen i november.
– Det är kul att kunna erbjuda så många nya arbetstillfällen i Mjölby. Tanken är att vi ska ha ungefär 30 anställda här. Cirka 20 inom service och tio som jobbar i köket.

I skrivande stund har Main Event och Andreas Velta inte gjort några anställningsintervjuer, men jobbannonser ligger ute och fokuset ligger på två chefstjänster.

– Det vi börjar med nu är att hitta en kökschef och en restaurangchef. Tanken är att de sen ska vara med i den fortsatta processen med rekrytering och utformning fram till november, säger Andreas Velta.Anton RimstedtHär kommer det att bli minigolfbanor. Foto: Anton RImstedt.Och här kommer de högteknologiska bowlingbanorna att ligga. Foto: Anton Rimstedt.


PÅ STARTSIDAN JUST NU