Klik venligst
MJÖLBY 2023-4-18 KL. 18:00

Unga mjölbybor visar upp sina talanger

Av Mia Karlsvärd

MJÖLBY Sång, dans och buktaleri - det är vad publiken får uppleva när det är återigen för ”Miracles on Stage”.

Unga mjölbybor visar upp sina talanger
Mihaela Kaleska, Emilia Rudunger och Narges Akrami ska dansa till den koreanska artisten Le Sserafims låt Antifragile. Foto: Mia Karlsvärd

Onsdagen den 19 april är det dags för ”Miracles on Stage” som är en föreställning där unga får möjlighet att uppträda på Mjölby Kulturscen. Föreställningen är ett samarbete med Kulturskolan och Mjölby fritidsgård. Ungdomarna som uppträder kommer från hela kommunen.

– Det här är en föreställning som vi gjort två gånger tidigare innan pandemin, en talangshow för unga i Mjölby kommun, berättar David Mårtensson, fritidsledare på Mjölby fritidsgård.

På Lagmansskolan övar fem tjejer för fullt för att vässa sina framträdanden till föreställningen.
– Det är kul att få möjligheten att visa upp vad man kan och vad man tycker om att göra, säger Nova Wåhlin Porttiln. Hon går just nu på gymnasieskolan Folkungaskolan i Linköping där hennes huvudinstrument är sång och trummor.

På ”Miracles on stage” ska hon sjunga tillsammans med Tyra Järvenpää, hon pluggar på Naturprogrammet på St: Lars gymnasium i Linköping med musikprofil. De ska sjunga Rihannas låt ”Stay”.

Inne på Mjölby Kulturscen tränar Mihaela Kaleska, Emilia Rudunger och Narges Akrami på den dans som de ska uppträda med, de kallar sin dansgrupp för ”Illusion dance group”.
– Det är det här vi tycker är kul. Det är det vi fastnat för, säger Emilia Rudunger när de tar en paus i dansandet.

Föreställningen ”Miracles on Stage” på onsdagskväll på Mjölby Kulturscen är gratis och är öppen för alla att uppleva.

MIA KARLSVÄRD


Nova Wåhlin Porttila och Tyra Järvenpää ser fram emot att sjunga tillsammans på "Miracles on Stage". David Mårtensson , fritidsledare Foto: Mia Karlsvärd


PÅ STARTSIDAN JUST NU