Klik venligst
MJÖLBY 2022-3-21 KL. 07:25

Stor Mjölbysensation på curling-SM och MHC till kval – isen i Mjölby har aldrig varit hetare

Av Anton Rimstedt

MJÖLBY. Det är i ishallar av olika slag man ska vara i nuförtiden om man vill uppleva Mjölbyframgångar i sportens värld. Den gångna veckan kan Mjölbyidrotten kalla för en stor succé.

Stor Mjölbysensation på curling-SM och MHC till kval – isen i Mjölby har aldrig varit hetare
Daniel Hjärtstrand gjorde två mål i första mötet med Mölndal. Foto: Tobias Josefsson.

Supermeriterade Lag Edin lyckades till slut bärga ett efterlängtat OS-guld i Peking för en månad sedan. Fel är det väl inte att kalla det svenska OS-laget för världens bästa curlinglag. Det sätter Mjölby curlings Lag Landelius prestation på SM i perspektiv, för, håll i hatten, där lyckades det unga Mjölbygänget besegra Lag Edin på vägen till ett överraskande SM-guld.

Söndagens final blev en jämn tillställning hela vägen mot Lag Magnusson. Slutresultatet blev 8–7 till laget från Mjölby.

Även på damsidan firade Mjölby curling framgångar när Lag Moberg knep bronset.

Söndagens curlingsuccé avslutade en perfekt Mjölbyvecka på is. Efter två jämna matcher i playoff-mötet med Mölndal är Mjölby hockey klart för spel i kvalserien till Hockeyettan.

Favoriter att vinna playoff-mötet med Mölndal och välfyllt på läktarna i ProTrain arena. Då var Mjölby hockey riktigt illa ute i första matchen i bäst av tre, men hemmalaget stod för en dramatisk vändning med avgörande i förlängning.

När Mölndal gjorde 1–3 med bara knappt tio minuter kvar av tredje perioden var uppförsbacken brant för MHC, men William Strand reducerade med knappt fem minuter kvar och med utplockad målvakt kunde Daniel Hjärtstrand kvittera med 47 sekunder kvar.

– Jo, jag fick en liten touch på den. Den var knapp, men viktig. Så otroligt skönt att se den gå in, säger Daniel Hjärtstrand om sin diffusa styrning i slutminuten.

Med spolning av is avklarad var Mjölbypubliken, 349 till antalet, redo för en potentiellt lång förlängning. Men nervositeten hann knappt infinna sig innan Edvin Lundqvist hade avgjort tillställningen, bara tolv sekunder in på övertiden.

Vinst i Mölndal under lördagen och Mjölby skulle bli klart för kvalserien till Hockeyettan. Och en andra seger blev det. 4–2 i bortamatchen innebär att en vinstrik säsong får avslutas med ett försök att i en kvalserie avancera till Hockeyettan.

– Vi har en del unga grabbar som aldrig har spelat såna här matcher tidigare, vi har gjort det väldigt bra i Alltvåan men allt är ju nollställt nu inför de här matcherna. Det blir något annat än bara seriematcher, säger Mjölbys tränare Patrik Rosén.

Mjölby går in i kvalserien med gott självförtroende.

– Att komma tvåa i Alltvåan är jättebra. Mycket imponerande av grabbarna. Lag som Tyringe, Alvesta och Guts värvade bra inför, och även Borås såklart som vann serien, så att vi står upp mot dem är imponerande. Vi hade tio matcher under en period av dryga tre veckor där vi verkligen gick som tåget. Det vi gjorde då har byggt upp ett självförtroende här inne, säger Patrik Rosén.

Anton Rimstedt
Mjölby hockey fick jubla sist i första playoff-matchen på hemmaplan. Foto: Tobias Josefsson.Victor Jigmalm i full färd. Foto: Tobias Josefsson.


PÅ STARTSIDAN JUST NU