Klik venligst
MJÖLBY 2020-5-20 KL. 08:36

Nyföretagarcentrum till Mjölby

Av Carolina Fransson

MJÖLBY. Sedan den 1 mars finns Nyföretagarcentrum i Mjölby. Hit kan personer som vill starta företag och de som har en ny verksamhet i gång höra av sig för att få tips och rådgivning.

Nyföretagarcentrum till Mjölby
Foto: Pixabay


– Etableringen av Nyföretagarcentrum Mjölby har planerats under en längre tid då man har sett en efterfrågan. Nu är vi i gång och erbjuder digitala rådgivningar.Vi har inga fysiska möten just nu på grund av coronakrisen. Det känns jätteroligt att vara i gång med det här! Jag har länge brunnit för nystartsfrågor och värdesätter själv nätverkande i mitt företagande. Av erfarenhet ser jag vikten av att ha ett stöd i uppstarten, säger Helena Nyberg, nyföretagarrådgivare.

NYFÖRETAGARCENTRUM MJÖLBY är en del av Nyföretagarcentrum Linköping. Rådgivningen till nyföretagare kommer att ske i Mjölby, men Mjölbyborna är också välkomna till Linköping för att delta i utbildningar och seminariedagar med mera. Nyföretagarcentrum finansieras delvis av Mjölby kommun. Nästa steg är att hitta partners inom näringslivet i Mjölby som vill vara med och stötta den nystartade verksamheten ekonomiskt.

DE VANLIGASTE frågorna som nyföretagare vill ha svar på just nu handlar om allmän rådgivning kring coronasituationen, berättar hon.
– De flesta företag har behövt ställa om i krisen och där är vi ett bollplank som kan uppmuntra till alternativa lösningar i den befintliga verksamheten. Men många vill också ha vanliga rådgivningar, som inte rör coronakrisen, där de till exempel har en affärsidé och vill ha rådgivning kring den, säger hon.

TRE PERSONER arbetar på Nyföretagarcentrum Mjölby. Förutom Helena är det Sam Issa, som är flerspråkig och erbjuder rådgivning på arabiska, och vd Anna Hjertstedt Leijon.
– Sam kan erbjuda rådgivning till alla, även nyanlända. Att han kan ge råd på arabiska är väldigt uppskattat och det finns en stor efterfrågan på det, säger Helena.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Nya priset: Årets potatisinspiratör
ÖSTERGÖTLAND 2020-6-4 KL. 15:05

Nya priset: Årets potatisinspiratör

"Förutom ära och berömmelse får vinnaren en lärorik och inspirerande resa"

ÖSTERGÖTLAND 2020-6-3 KL. 17:08
Agnes och Axel spelar och sjunger för äldre

Agnes och Axel spelar och sjunger för äldre

"Kan inte publiken komma till oss får vi komma till dem i stället"


ÖSTERGÖTLAND 2020-6-3 KL. 06:00
Vem ansvarar för vad?

Vem ansvarar för vad?

Regionen, kommunerna och Svenska kyrkan samarbetar kring bårplatserna


MJÖLBY 2020-6-2 KL. 12:00
Kommunen bygger 24 bårplatser – vid äldreboendet

Kommunen bygger 24 bårplatser – vid äldreboendet

"Vi påbörjar ombyggnationen efter semestern"


ÖSTERGÖTLAND 2020-6-1 KL. 10:29
Oro för museernas framtid

Oro för museernas framtid

"Kulturen får därför inte ställas mot andra tunga samhällsbärande sektorer"


Fler nyheter