Klik venligst
MJÖLBY 2020-5-20 KL. 08:36

Nyföretagarcentrum till Mjölby

Av Carolina Fransson

MJÖLBY. Sedan den 1 mars finns Nyföretagarcentrum i Mjölby. Hit kan personer som vill starta företag och de som har en ny verksamhet i gång höra av sig för att få tips och rådgivning.

Nyföretagarcentrum till Mjölby
Foto: Pixabay


– Etableringen av Nyföretagarcentrum Mjölby har planerats under en längre tid då man har sett en efterfrågan. Nu är vi i gång och erbjuder digitala rådgivningar.Vi har inga fysiska möten just nu på grund av coronakrisen. Det känns jätteroligt att vara i gång med det här! Jag har länge brunnit för nystartsfrågor och värdesätter själv nätverkande i mitt företagande. Av erfarenhet ser jag vikten av att ha ett stöd i uppstarten, säger Helena Nyberg, nyföretagarrådgivare.

NYFÖRETAGARCENTRUM MJÖLBY är en del av Nyföretagarcentrum Linköping. Rådgivningen till nyföretagare kommer att ske i Mjölby, men Mjölbyborna är också välkomna till Linköping för att delta i utbildningar och seminariedagar med mera. Nyföretagarcentrum finansieras delvis av Mjölby kommun. Nästa steg är att hitta partners inom näringslivet i Mjölby som vill vara med och stötta den nystartade verksamheten ekonomiskt.

DE VANLIGASTE frågorna som nyföretagare vill ha svar på just nu handlar om allmän rådgivning kring coronasituationen, berättar hon.
– De flesta företag har behövt ställa om i krisen och där är vi ett bollplank som kan uppmuntra till alternativa lösningar i den befintliga verksamheten. Men många vill också ha vanliga rådgivningar, som inte rör coronakrisen, där de till exempel har en affärsidé och vill ha rådgivning kring den, säger hon.

TRE PERSONER arbetar på Nyföretagarcentrum Mjölby. Förutom Helena är det Sam Issa, som är flerspråkig och erbjuder rådgivning på arabiska, och vd Anna Hjertstedt Leijon.
– Sam kan erbjuda rådgivning till alla, även nyanlända. Att han kan ge råd på arabiska är väldigt uppskattat och det finns en stor efterfrågan på det, säger Helena.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Badguiden i Östergötland
ÖSTERGÖTLAND 2020-7-3 KL. 15:44

Badguiden i Östergötland

Här är vår guide till länets badplatser.

Här kan du bada i Askersund
BOSTAD 2020-7-3 KL. 15:43

Här kan du bada i Askersund

Vid toppen av Vättern ligger den lilla kommunen som har många badplatser.

Recept: Brendas jordgubbstårta
MOTALA 2020-7-3 KL. 15:33

Recept: Brendas jordgubbstårta

"Jag gör mina mousse med färska bär och utan socker"

Om dödsannonsen från 1800-talet till nutid
ÖSTERGÖTLAND 2020-7-3 KL. 15:29

Om dödsannonsen från 1800-talet till nutid

Experten: "Den kanske blir än mer personlig"

Kattunge överlevde tack vare bonusmamma
BOXHOLM 2020-7-3 KL. 13:00

Kattunge överlevde tack vare bonusmamma

Stumpan hittades uttorkad och ensam – räddades och fick ett nytt liv.

Fler nyheter