Klik venligst
MJÖLBY 2020-4-30 KL. 08:00

Jennie gjorde LIVErnissage

Av Carolina Fransson

MJÖLBY. Sju år har gått sedan Jennie Lindholm hade sin första utställning på Mjölby bibliotek. Sedan dess har hon haft flera andra runtom i Östergötland. Nu är hon tillbaka med sina surrealistiska, androgyna varelser i en ny utställning på Galleri Hörnet i bibiloteket.

Jennie gjorde LIVErnissage
Jennie Lindholm. Foto: Privat


Jennie Lindholm är konstnär och grafisk designer med kandidatexamen i Grafisk design och kommunikation vid Linköpings Universitet. Den utställning hon nu är aktuell med heter ”Varför gör du bara svart-vitt, Jennie?” Vernissaget var i fredags och hon livestreamade det via Instagram.
– Det var så lyckat! Jag är väldigt nöjd. Så många har nog aldrig besökt mina tidigare vernissager. Personer som bor långt bort, som jag sällan annars träffar, kunde vara med och kika med minimal och miljövänlig ”restid”. Trots att det sändes digitalt upplevde jag närhet och att ”besökarna” var närvarande med kommentarer, frågor och utrop i live-chatten. Jag kommer absolut vilja göra fler livestreams, säger hon.

Hur kom du på idén om att livestreama din utställning?
– Jag arbetar mycket med sociala medier i mitt jobb som marknadsföringskoordinator för Norrköpings kommuns fritidsgårdsverksamheter. Jag tänkte att, varför inte livestreama även min konst? Vi kan inte förändra situationen med coronakrisen mer än att agera ansvarsfullt och följa restriktioner, men om jag ska plocka något positivt ur den är det att jag har hittat nya lösningar över hur jag kan jobba.

Hur tycker du det är att vara konstnär i dessa tider? Hur har coronakrisen påverkat det du gör?
– Det är klart att det påverkar. Jag dubbelkollade till exempel om jag kunde ha vernissage och utställning i biblioteket, så det inte blev inställt. Biblioteket har vidtagit åtgärder som bland annat att hålla extra avstånd till varandra. Då känns det också helt rätt för mig, och i linje med hur biblioteket jobbar, att just livestreama så de som är nyfikna kan välja om de vill komma dit eller följa digitalt.
– En annan sak som jag tänker på är ett familjeporträtt som jag håller på att skapa och som ska levereras till Stockholm. Jag skulle kunna ta bilen, och bara leverera till dörren, men samtidigt tar det emot att åka. Så ja, coronakrisen påverkar nog mitt konstnärsskap.

Utställningen pågår till och med den 15 maj.

PÅ STARTSIDAN JUST NU

Nya priset: Årets potatisinspiratör
ÖSTERGÖTLAND 2020-6-4 KL. 15:05

Nya priset: Årets potatisinspiratör

"Förutom ära och berömmelse får vinnaren en lärorik och inspirerande resa"

ÖSTERGÖTLAND 2020-6-3 KL. 17:08
Agnes och Axel spelar och sjunger för äldre

Agnes och Axel spelar och sjunger för äldre

"Kan inte publiken komma till oss får vi komma till dem i stället"


ÖSTERGÖTLAND 2020-6-3 KL. 06:00
Vem ansvarar för vad?

Vem ansvarar för vad?

Regionen, kommunerna och Svenska kyrkan samarbetar kring bårplatserna


MJÖLBY 2020-6-2 KL. 12:00
Kommunen bygger 24 bårplatser – vid äldreboendet

Kommunen bygger 24 bårplatser – vid äldreboendet

"Vi påbörjar ombyggnationen efter semestern"


ÖSTERGÖTLAND 2020-6-1 KL. 10:29
Oro för museernas framtid

Oro för museernas framtid

"Kulturen får därför inte ställas mot andra tunga samhällsbärande sektorer"


Fler nyheter