Klik venligst
MJÖLBY 2022-4-18 KL. 14:38

Familjeföretaget ordnar med hela köksrenoveringen

Familjeföretaget ordnar med hela köksrenoveringen

I takt med ett ökat intresse för matlagning och att öppna upp för större ytor att umgås på i hemmet har köksrenovering blivit allt hetare.
Motala Kök & Installationsservice erbjuder helhetslösningar – allt från att riva ditt gamla kök, till att rita upp och montera det nya, riva väggar, lägga nytt golv, tapetsera och måla tak.


Ägaren och VD:n Mats Loponen har drivit familjeföretaget i Motala ända sedan hösten 2005 – och har med andra ord en lång erfarenhet när det gäller att installera nya kök av det starka varumärket Ballingslöv.
Dottern Caroline tar emot kunderna i utställningsplatsen vid Elon på Vadstenavägen – och pappa Mats gör hembesök för att studera befintligt utseende, mäta upp rummet och se vilka möjligheter som finns.

- Caroline ritar sedan upp förslag på det nya köket i ett 3D-program efter kundens önskemål, innan jag åker dit tillsammans med en snickare (sonen Fredrik), elektriker och rörmokare för att kolla på vad som ska göras och kunna lämna en offert på arbetet. Vi har olika samarbetspartners för att kunna erbjuda en helhetslösning i renoveringen, berättar Mats.

Han märker tydligt av att köket hamnat alltmer som hjärtat i bostaden och prioriteras högt.

- Alla matlagningsprogram på tv har säkerligen bidragit till ett ökat intresse för att laga mat och vi umgås mer i köket än tidigare i samband med det. I säkert 70-75 procent av alla uppdrag vill kunden att vi ska riva en vägg mellan köket och matrummet eller vardagsrummet – att öppna upp för att göra sällskapsytorna större.
Ibland är väggarna bärande och då krävs det en balk, men allt sådant ordnas.

- När man tar bort en vägg eller delar av en vägg försvinner ju ofta en yta som man tidigare haft exempelvis köksskåp på. Då väljer många att ha den förvaringen i en köksö eller bardisk i stället och kan därigenom få ännu större utrymme än innan.Trenden går generellt mot att ha fler smidiga lådor med smart förvaring – och färre skåp.

- De flesta sätter inte ens upp överskåp längre, som mer eller mindre var standard förut, utan föredrar att ha det luftigare och väljer i stället att bara ha en fläktkåpa och kanske en del hyllor på väggarna.

Merparten av kunderna vill både ha ett nytt golv inlagt, tapetserat/målat och ommålat i taket.

- För oss är det en självklarhet att stå för hela projektet, utan att kunderna ska behöva ta kontakt med olika hantverkare. Vi ska underlätta och göra det så enkelt som möjligt för dem, framhåller Mats Loponen.


PÅ STARTSIDAN JUST NU