Klik venligst
ÖDESHÖG 2023-2-22 KL. 16:48

Sporthallen renoveras och byggs till för 18 miljoner

Av Sara Anderberg

ÖDESHÖG Sporthallen i Ödeshög renoveras och byggs till. Det ska bli fräschare, mer lättillgängliga lokaler och möjlighet att gå in i hallen eller till förråd utan att behöva passera omklädningsrum. 18 miljoner kronor kostar kalaset.

Sporthallen renoveras och byggs till för 18 miljoner

Till hösten ska sporthallen i Ödeshög vara klar i sin nya skepnad. Då ska omklädningsrummen ha fått nya ytskikt och hallen ska ha byggts till med en del för trapphus samt för teknisk utrustning som antingen får flytta inomhus eller flytta från äldre delar av sporthallen.

–Det blir en helt ny del med två trapphus, varav det ena bara är till för utrymning, berättar Terese Ax som är projektledare på Ödeshögsbostäder för sporthallens renovering och ombyggnad.
Sporthallen är en kommunal anläggning men det är bostadsföretaget som hanterar ombyggnaden. Hallen byggdes 1965.
–Sporthallen ska bli mera tillgänglig och kunna inkludera alla, fortsätter Terese Ax.
Man bygger bort delar av sporthallen som är skymda.
–För att öka tryggheten.

Nytt är också att man inte behöver gå genom omklädningsrummen för att ta sig till själva hallen. Dessutom ska allt som inte hör till omklädningsverksamhet flyttas bort från omklädningsrummen. Mycket av detta placeras i den nya tillbyggnaden.
Om- och tillbyggnaden är en del i den stora skolutredning som har gjorts i Ödeshög, som visar att det behövs flera nya lokaler framöver.

Kostnaden för sporthallen ska landa på 18 miljoner kronor.

SARA ANDERBERG


PÅ STARTSIDAN JUST NU