Klik venligst
ÖDESHÖG 2020-7-1 KL. 09:16

Satsning på bistromat med Vätternutsikt

Av Lotta Hofström

HÄSTHOLMEN. Krögaren Anders Lindholm slog upp portarna till restaurang Vätternskutan i Hästholmens hamn i påskas. "Det här är ett år för att testa och lära", säger han.

Satsning på bistromat med Vätternutsikt
"Nya möjligheter till att driva något här i fantastiska Hästholmen kom på tal så vi hoppade på och tror och hoppas att det kommer bli jättebra, säger Anders Lindholm. Här med Nathalie Holma. Foto: Lotta Hofström


Här serveras "typisk svensk bistromat". Enklare mat som passar en solig dag, berättar Anders.
– Allt mellan hamburgare till gravad lax och ceasarsallad till inkokt röding. Så mycket lokalt som vi någonsin kan få tag på, säger han.

Anders har bland annat tidigare drivit en restaurang med samma namn - Vätternskutan - i Vadstena.
– När förre ägaren till det här lade ut till salu så sålde jag och hoppade på, säger Anders.

Hur coronapandemin kommer att påverka verksamhetens första år återstår att se.
– Nu är arrendet påskrivet så det är bara att köra!, säger han. Men bussar och större sällskap kan vi ju inte ta emot på grund av coronan.

Antalet besökare på restaurangen, som har utsikt över Vättern och Omberg, påverkas mycket av vädret.
– Det är skillnad på 200-300 gäster vid sol och 40 vid regn, säger han.

Planen framåt är att ha öppet året runt, efter sommaren framförallt på helgerna men också för bussresenärer och andra större sällskap bara coronapandemin avtar, säger han.
– Det finns ingen lunchkultur i Ödeshög, konstaterar han."Allt mellan hamburgare till gravad lax och ceasarsallad till inkokt röding. Så mycket lokalt som vi någonsin kan få tag på", säger han om menyn. Foto: Lotta HofströmInredning som passar en restaurang med utsikt över Vättern. Foto: Lotta Hofström


PÅ STARTSIDAN JUST NU