Klik venligst
ÖDESHÖG 2021-6-8 KL. 08:04

Så tänker Wettergren om Sveriges motståndare

Av Anton Rimstedt

ÖDESHÖG/EUROPA. I veckans Östgötatidningen kan man läsa en längre intervju med fotbollslandslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren. I den här webbexklusiva artikeln går landslagstränaren från Ödeshög igenom Sveriges gruppspelsmotståndare Spanien, Slovakien och Polen.

Så tänker Wettergren om Sveriges motståndare
Förutom Polen så möter Sverige också Spanien och Slovakien i gruppspelet i EM. Foto: Pixabay.

Sveriges Europamästerskap inleds mot Spanien den 14 juni.

- Spanien är ett av världens bästa landslag och vi har mött dem ganska i närtid. Vi vet vilken kraft de besitter. Många är väldigt bekanta med Spanien, men det är en oerhört tufft öppningsmatch, säger Peter Wettergren.

Fyra dagar senare, den 18 juni, väntar Slovakien.

– Även Slovakien är ett skickligt lag, det är inga man bara går ut och slår. Matchbilden kommer förmodligen vara väldigt annorlunda än vad den kommer vara mot Spanien. Vi kommer troligtvis ha mycket boll mot Slovakien, men det är det de vill också. Och de vet sina styrkor och svagheter. Slovakien är ett passningsorienterat lag med en bra defensiv.

Sverige avslutar gruppspelet mot Polen den 23 juni.

– Polen har en av världens absolut bästa anfallare i Robert Lewandowski. En otroligt skicklig fotbollsspelare som behärskar allt egentligen. De har också andra skickliga spelare som spelar i bra klubblag ute i Europa. Du har Piotr Zielinski i Napoli till exempel som är en jäkla skicklig fotbollsspelare. För att vi ska slå Polen måste vi upp på vårt absoluta max, så är det bara.

Peter Wettergren sammanfattar med hur viktigt det är att "ha dagen" i ett kort mästerskap där varje match kan vara avgörande.

– Allt kommer handla om vilka som lyckas att få ut max av både spelare och ledare just den dagen. Det är det som det handlar om på mästerskap.

Anton RimstedtPÅ STARTSIDAN JUST NU