Klik venligst
ÖDESHÖG 2020-2-14 KL. 17:19

Radiostjärna sände live från Ödeshög

Av Lotta Hofström

ÖDESHÖG. Lokala radiostjärnan Mathias Lindholm, som tidigare hördes i P4 Östergötland och som sedan ett par veckor är programledare i "den galna radiosatsningen" Radiofredag.se, kom på besök till Syllerstorpett.

Radiostjärna sände live från Ödeshög
Mathias Lindholm är programledare i Radiofredag.se. Programmet sänds på webben om fredagseftermiddagarna som en slags after work i radion. Foto: Lotta Hofström

Under tre timmar på fredagseftermiddagen sänder Mathias ett radioprogram på webben. Med sig på sin radiosatsning, och till Syllerstorpett, har Mathias olika vänner som hörs i olika inslag varje vecka.
– Jag står bakom programmet och så är vi några glada vänner. En heter Lasse Sjöholm, som kör en vinyl varje vecka. Vi har Lisa Frost som många känner igen som meteorolog. Men i programmet pratar hon om film - hon ser typ tre filmer på bio varje vecka. Sedan hör vi Claes Martin Hoffsten, som är en av Sveriges bästa imitatörer, i ett nyhetsinslag med sina olika röster, säger Mathias.

– Jag gör lite olika, säger Claes Martin Hoffsten. Jag gör Maria Montazami, Tony Irving, Zlatan och GW som är mycket populär och så försöker jag hela tiden utveckla nya.

Andra som hörs i radioprogrammet är Hanna Nordell, som berättar om och tipsar om olika udda kriminalfall, och icke att förglömma den excentriske busschauffören Mario.
– Han är på riktigt, han har allt! Han bryter på grekiska, är alltid positiv, har egna reflektioner - och lyssnarna älskar honom!, säger Mathias.


MATHIAS lämnade P4 Östergötland i höstas efter tio år.
– P4 ville inte ha mitt program "Äntligen fredag" så jag tog med det och gick. Det är mitt koncept och när de tackade nej så är jag fri att göra det själv, säger han.
Radiofredag.se gör han vid sidan av ett annat nytt jobb. Mathias hade aldrig kunnat ana att radioprojektet skulle bli en sådan succé!
– Det blev en mycket större efterfrågan än vad jag trodde, säger han.

Mathias tror att konceptet, med en slags AW i radion med peppig musik, humor och positiva samtalsämnen är just vad folk längtar efter.
– Vi matas med så mycket nyheter idag - och det är jätteviktigt - men vi måste också ha lite andningspaus och påfyllning och känna glädje för att orka alla utmaningar som 2020 innebär. På fredagseftermiddagen vill folk släppa allvaret för en stund, säger han.

MUSIKEN i programmet, där allt från 90-talets klubbhits till dansband spelas (som för tankarna till en AW på krogen eller After ski), hörs sällan på andra radiokanaler. Utan tvekan uppskattar lyssnarna blandningen.
Just nu har nya radioprogrammet lyssnare från Österbymo till Valdemarsvik till Motala och tillbaka.
– Vi ligger på 100 000 lyssnare varje vecka och efter en månad är det faktiskt helt otroligt, säger Mathias.

GENOM sin radiosändning vill han "knyta ihop regionen". Målet är att åka på turné och sända live runtom i länet.
– Lite är på gång men helt klart är en jättesatsning där vi kommer att sända från Skogsröjet i Finspång, stora hårdrocksfestivalen, och ha en tvådagars festivalradio. Tanken är att komma ut och möta östgötar, säger Mathias.

Syllerstorpett erbjuder teambuilding-aktiviteter på temat "motor och muskel" och under sitt besök körde Mathias bland annat folkrace och rattade en lyftkran. Mats Erlandsson, som driver Styllerstorpet ihop med hustrun Barbro, avslöjar:
– Mathias kör inget vidare bil... Haha. Han ska vara i radion!


Mathias Lindholm med Claes Martin Hoffsten, Mats Cademan, Mats Erlandsson, Pär Nilsson, Lotta Cademan, Fredrik Stenqvist, krimexperten Hanna Nordell och Barbro Erlandsson på Syllerstorpett där de sände radiofredag.se live. Foto: Lotta HofströmKrimexperten Hanna Nordell och imitatören Claes Martin Hoffsten hörs i programmet. Nu har de sänt live från Syllerstorpett i Ödeshög. Foto: Lotta Hofström


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Badguiden i Östergötland
ÖSTERGÖTLAND 2020-7-3 KL. 15:44

Badguiden i Östergötland

Här är vår guide till länets badplatser.

Här kan du bada i Askersund
BOSTAD 2020-7-3 KL. 15:43

Här kan du bada i Askersund

Vid toppen av Vättern ligger den lilla kommunen som har många badplatser.

Recept: Brendas jordgubbstårta
MOTALA 2020-7-3 KL. 15:33

Recept: Brendas jordgubbstårta

"Jag gör mina mousse med färska bär och utan socker"

Om dödsannonsen från 1800-talet till nutid
ÖSTERGÖTLAND 2020-7-3 KL. 15:29

Om dödsannonsen från 1800-talet till nutid

Experten: "Den kanske blir än mer personlig"

Kattunge överlevde tack vare bonusmamma
BOXHOLM 2020-7-3 KL. 13:00

Kattunge överlevde tack vare bonusmamma

Stumpan hittades uttorkad och ensam – räddades och fick ett nytt liv.

Fler nyheter