Klik venligst
ÖDESHÖG 2020-3-16 KL. 10:00

Här är toalettpappret "skitslut" efter onödig bunkring

Av Lotta Hofström

ÖDESHÖG. I samband med spridningen av Coronaviruset har människor bunkrat toalettpapper. Så även i Ödeshög.

Här är toalettpappret
Matbutiken i Ödeshög lade ut en bild på Facebook om toalettpapperbunkrande. På bilden Kajsa, Rebecca och Ulrica. Foto: Privat

Pappret har därmed tagit tillfälligt slut i butiker – samtidigt som fenomenet har fått spridning viralt i form av olika humorinslag i sociala medier.

I ÖDESHÖG har invånare hakat på den internationella trenden att bunkra toalettpapper. På Ica Supermarket i Ödeshög tog toalettpappret slut i förra veckan. Därför lade personalen upp en skojsam bild på Facebook och skrev att toalettpappret är "skitslut" men att nya leveranser är på gång.
– Gemene man handlar mer än vad de behöver. De handlar mer än vad de brukar göra. Men vi har löpande leveranser och nu är det hyggligt på hyllan igen, säger ställföreträdande butikschef Johan Fristedt på Ica.


Att bunkra toalettpapper är ett köpbeteende som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) menar inte är förankrad i verkligheten. Myndigheten ser inga tecken på stora störningar i varuflödena av pappret, och även företagen som producerar toalettpapper ser inga störningar.

ÄVEN köp av övrig mat och hygienprodukter har skjutit i höjden under senaste veckorna.
– Att handla mat för ett halvår framåt enbart för att man är orolig över corona är att gå till överdrift, säger Maria Bergstrand som är chef för operativ ledning på MSB till Sveriges Television (SVT).
Hon fortsätter:
– Maten kommer inte att ta slut. Just nu köper alla stora mängder toapapper och pasta på samma gång – därför är det tomt i butikshyllorna. Men de kommer att fyllas på. Det finns inget att vara orolig över, säger Maria Bergstrand till SVT.

MSB har sedan tidigare en allmän rekommendation att alltid ha en god beredskap med det nödvändigaste hemma. Nu uppmanar myndigheten allmänheten att inte gå till överdrift.

Butikschefen Johan Fristedt ser att många just nu handlar ovanligt stora mängder socker, mjöl, konserver, ris och pasta. Vissa köper också extra läkemedel som Ipren och Alvedon.
Mot det sistnämnda sätter han ned foten:
– Jag vill uppmana alla att inte hamstra läkemedel. Försök att lämna läkemedel till de som verkligen behöver!, säger han.

"Jag vill uppmana alla att inte hamstra läkemedel", säger Johan Fristedt från supermarketen i Ödeshög. Foto: Ica


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Chokladkonstnären skapar unikt påskgodis
VADSTENA 2020-4-8 KL. 08:00

Chokladkonstnären skapar unikt påskgodis

Kunderna kan säga: ”Det är för fint för att ätas!"

ÖSTERGÖTLAND 2020-4-7 KL. 14:31
Ödeshögs kommun vill rekrytera fler till vård och omsorg

Ödeshögs kommun vill rekrytera fler till vård och omsorg

"Alltid önskvärt om man har utbildning"


ÖDESHÖG 2020-4-7 KL. 13:49
Byalaget hjälper med hemleverans

Byalaget hjälper med hemleverans

Handlar mat och medicin: "Vi riktar oss till alla"


ÖSTERGÖTLAND 2020-4-7 KL. 12:38
Motala kvinnojour om männens coronavåld

Motala kvinnojour om männens coronavåld

"Vi gör allt vi kan för att hålla igång vår stödverksamhet"


Fler nyheter